„Ludaja kup“ okupio veliki broj odbojkašica iz Srbije, Rumunije, Mađarske i Bosne i Hercegovine

Odbojkaški klub „Ki 0230“, u okviru manifestacije „Dani ludaje“, ovog vikenda organizovao je 13. po redu „Ludaja kup“, međunarodni odbojkaški turnir. Na dvodnevnom turniru nadmeću se pionirke, pretpionirke, kadetkinje i osam kategorija mini odbojke. Takmičenje se organizuje u SC „Jezero“ i u fiskulturnim salama škola. 

Tamara Radlović, trener Odbojkaškog kluba „Ki 0230“ kaže da je turnir, nakon pauze zbog koronavirusa, ponovo okupio veliki broj učesnika:

Prvog dana učestvovale su 42 ekipe u 3 kategorije. Drugog dana turnira igraće mnogo ekipa mini odbojke, u osam uzrasnih kategorija. Imaćemo i takmičenje kadetkinja, na kojem će nastupiti 18 ekipa. Imamo goste iz Mađarske, Rumunije i Bosne i Hercegovine – rekla je Radlović.

Događaju je prisustvovala i predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Bakić istakla je da se ovaj turnir svake godine organizuje na vrhunskom nivou:

Odbojku mnogo vole deca i u velikom broju je treniraju. To je lep sport, posebno interesantan za devojčice, tako da mi je jako drago što se u našem gradu organizuje ovakav turnir, koji će i ubuduće imati podršku Sportskog saveza i lokalne samouprave – rekla je Jelena Bakić.  

error: Content is protected !!