Kikindski rukometaši odbranili titulu šampiona Kupa Vojvodine, Gaćinović najbolji igrač

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ osvojili su Kup Vojvodine večeras u hali Sportskog centra „Jezero“. Kikinđani su u reprizi prošlogodišnjeg finala pokrajinskog Kupa, savladali „Jugović“ iz Kaća rezultatom 31:28 (17:14). Igrač utakmice je Marko Gaćinović iz „Kikinde Grindeks“. U ženskom finalu, koje je takođe večeras odigrano u hali SC „Jezero“, Ženski rukometni klub „Mladost“ iz  Nove Pazove savladao je ŽRK „Srem“ iz Sremske Mitrovice rezultatom 30:29.

Trener Kikinde Grindeks, Goran Kurteš kaže da je utakmica bila neizvesna i da nije bilo lako:

Bilo je teško, ali su igrači smogli snage da utakmicu privedu kraju i da ostvare pobedu. Sledi nam pauza, a onda i nastavak prvenstva. Naš primarni cilj je opstanak u Superligi -rekao je Kurteš. 

Igrač utakmice, golman Marko Gaćinović veoma je zadovoljan igrom svoje ekipe i odbranjenom titulom šampiona Vojvodine:

Velika pobeda i odbranjena titula na domaćem terenu, u veoma zanimljivoj utakmici. Posle par slabijih rezultata u prvenstvu, skupili smo redove i ostvarili veliku pobedu nad konkurentom u Superligi -rekao je Gaćinović. 

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da je Kikinda, kao grad sporta i grad koji ima i muški i ženski tim u najvišem rangu, Arkus Superligi, zaslužila da bude domaćin ovako značajnog takmičenja: 

Organizovanje finalnih utakmica, uz prisustvo predstavnika rukometa iz cele Vojvodine i brojne goste, dokaz je da je rukomet veoma popularan i da je Kikinda grad ovog sporta. Kikinđanke nažalost nisu uspele da se plasiraju u završnicu, ali je muški klub imao priliku da zaigra u finalu pred domaćom publikom. Sve ovo nam daje motiv više da ulažemo u rukomet i u sport uopšte – rekao je Lukač. 

Pre muškog finala, u Kikindi je odigran i meč za titulu šampiona Vojvodine u ženskoj konkurenicji, u kojem je Ženski rukometni klub „Mladost“ iz  Nove Pazove, nakon preokreta, savladao je ŽRK „Srem“ iz Sremske Mitrovice rezultatom 30:29:

Uslovi u kojima su odigrane finalne utakmice su odlični. Rukometni savez Vojvodine je veoma zahvalan Gradu Kikindi, jer bez dobre organizacije domaćina sve ovo ne bi ovako izgledalo -rekao je Jovan Kovačević, predsednik Rukometnog saveza Vojvodine. 

Finalu je prisustvovala i Tatjana Medved, nekadasnja reprezentativka i predsednica Takmičarske komisije Rukometnog saveza Vojvodine, koja je prve reprezentativne korake sa selekcijom Vojvodine napravila baš u Kikindi:

Ovo je veliki događaj za rukomet, a Kikinda svakako zaslužuje da bude domaćin ovakvog sportskog događaja. Obe finalne utakmice su kvalitetom publici pokazale da je rukomet interesantan sport koji se gleda sa uživanjem – rekla je Medved. 

error: Content is protected !!