Kikinđanke Milana Stijelja i Anđela Batanski u odbojkaškom kampu Vanje Grbića

Legenda srpske odbojke Vladimir Vanja Grbić i ove godine u Sokobanji organizuje letnji kamp za decu. Privilegiju da budu deo ovog događaja imaju i dve naše mlade sugrađanke, Milana Stijelja i Anđela Batanski.

Od 5. do 12. jula u odbojkaškom kampu Vanje Grbića u Sokobanji borave i dve dvanaestogodišnje Kikinđanke, Anđela i Milana. Naše mlade sugrađanke, članice Odbojkaškog kluba „KI 0230“, kažu da su prezadovoljne kampom:

Super se zabavljamo ovde. Igramo odbojku na pesku, igramo se sa balonima i idemo u akva park. Lepo se družimo, upoznale smo nove prijatelje i imamo u ekipi i drugaricu iz Bosne – kaže Anđela, a sa njom se slaže i njena drugarica i cimerka u Sokobanji, Milana Stijelja:

I meni je ovde mnogo lepo. Najviše mi se dopalo kada smo išli u akva park i kada smo radili zanimljive vežbe. I hrana je ovde mnogo dobra, najviše mi se sviđa doručak jer mogu da biram šta ću da jedem, dok se Anđeli najviše dopada večera – rekla je Milana. 

Osim rada na odbojkaškim elementima, u kampu se vreme posvećuje i edukaciji dece o fizičkim aktivnostima za pravilan razvoj. Rade se ortopedski nalaz i motoričko testiranje, na osnovnu kojih se učesnicima preporučuju vežbe koje treba da rade, kako bi bili zdravi. Rezultati pomenutih testova služe kao osnova da se parametri dobijeni iz njih formatiraju u individualni program za svako dete.

Zbog epidemije koronavirusa u kampu se sprovode sve mere zaštite, postupa se po preporukama Svetske zdravstvene organizacije, a deca su disciplinovana i poštuju sve propisane mere. Vladimir Grbić kaže za naš radio da su organizatori uradili sve kako bi mogućnost zaraze sveli na najmanju moguću meru i da učesnici kampa ne nose maske samo na terenu, za vreme obroka i u sobi:

Apsolutno smo svesni svega što se dešava, a s obzirom na to da su nam i misija i opredeljenje rad sa decom, njihova bezbednost nam je najvažnija. Iz tog razloga smo i angažovali doktoricu koja ima iskustvo i prati sve preporuke Svetske zdravstvene organizacije. I roditelji i deca kada dolaze putuju sa maskama, a po dolasku u hotel doktorica odradi upitnik, kako bismo saznali da li su učesnici kampa bili u kontaktu sa nekim ko je bio zaražen. Nakon toga se prolazi kroz dezobarijeru, a onda doktorka digitalnim pištoljem meri temperaturu i pregledom utvrđuje opšte zdravstveno stanje deteta – objašnjava za naš radio Vladimir Vanja Grbić, i naglašava da učesnici kampa izlaze iz hotela organizovano, u koloni, noseći maske na putu do sale, gde takođe prolaze kroz dezinfekciju obuće i ruku. 

Jedan od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena kaže da su polaznici kampa veoma zadovoljni i da uvek sve zavisi od onih koji rade sa njima:

Ukoliko ste dovoljno pažljivi, inspirativni, kreativni i inventivni deca će i vas i vaš program pratiti maksimalno. U tom slučaju im neće trebati telefon, nego će telefon samo koristiti kao sredstvo da obaveste druge da dođu da se igraju sa njima. Upravo taj način na koji radimo, kroz igru, što je deci najinteresantnije, je ono što privlači u naš kamp veliki broj dece, iz čak 35 zemalja.

Ovog leta, kamp traje od 28. juna do 2. avgusta i okupiće oko 800 dece, koja će u Sokobanji boraviti u pet smena. Učesnici su smešteni u hotelu Moravica, ispred kojeg se nalaze 3 igrališta za odbojku, posebno urađena za potrebe kampa. Na raspolaganju im je i Gradska dvorana sa 3 terena i pomoćna sala sa dodatnim terenom. Polaznicima kampa obezbeđeni su i majice, šortsevi i duks, kao i preporuka proslavljenog odbojkaša. 

 

Foto: Radio Ami i Kamp Vanje Grbića

error: Content is protected !!