Kikinđanima pobeda i titula jesenjeg prvaka!

unnamed

Rukometaši Kikinde pobedom su zatvorili jesenji deo prvenstva Prve rukometne lige Srbije – grupa Sever. Oni su u derbiju kola savladali na gostujućem terenu, ekipu Vrbas Petrola, koja je uoči ovog kola bila na trećoj poziciji na tabeli. Posebno Kikinđanima nije išlo na ruku to, što su Vrbašani u završnici prvenstva bili u velikom usponu forme, te su tako sa poslednja dva gostovanja i to sa “vrućih” terena (Banatski Karlovac i Novi Bečej), doneli tri boda kući.

Tako osokoljeni domaći igrači čekali su lidera, sa namerom da mu nanesu poraz i aktivno se uključe u borbu za titulu. Sa druge strane, Kikinđni su se ozbiljno pripremali za ovu utakmicu, baš kako je trener Pašić i najavio nakon utakmice sa Jabukom.

Od samog starta Kikinda je povela i to vođstvo nije ispuštala praktično tokom čitavog meča. U prvih 20 minuta utakmice igralo se na mahove. Kikinda bi se sa par uzastopnih golova odlepila, da bi potom Vrbas vraćao istom merom i stizao do izjednačenja ili pak minimalnog zaostatka. Nosili su u tim momentima igru Kikinde, raspoloženi golman Slavko Miškov, koji je imao svoje veče i ulivao veliku sigurnost odbrani Kikinde i srednji bek Đorđe Gamber, koji je odigrao pravu malu simultanku i bio nerešiva enigma za odbranu domaćina. Do poluvremena raspucali su se i Brojčin i Komarek, te uz već pomenutog Gambera, odveli Kikindu do lepe prednosti pred drugo poluvreme. Rezultat je na poluvremenu iznosio 16:12 u korist Kikinde Grindeks. I nastavak utakmice pripada Kikinđanima. Brzo su naši igrači došli do maksimalnih +5 na ovom susretu, prvo u 33. minutu pri rezultatu 13:18, odnosno u 36. minutu pri rezultatu 14:19. Izgledalo je da je utakmica već rešena, jer su gosti držali sve konce igre u svojim rukama, a uz to delovali su i poprilično superiorno na terenu.

Međutim, kao da nije moglo bez drame. Par ishitrenih poteza naših rukometaša u napadu, vraćaju mlade ali poletne Vrbašane u igru. Promašaje Kikinđana, oni vešto kažnjavaju i vraćaju se potpuno u meč. Uz sve to, probudilo se i skoro 500 domaćih ljubitelja rukometa na tribinama, koji su vrlo energično počeli da bodre svoje rukometaše. Domaćin uspeva u 42. minutu da priđe na samo gol zaostatka, 20:21.

Ali naši momci su baš tada pokazali da se sa pravom nalaze na čelu prvoligaškog karavana. Golman Miškov, u ključnim trenucima, kada je domaćin imao napade za izjednačenje, beležio je bravurozne intervencije i pogurao je svoju ekipu ka pobedi. Gosti još u par navrata beže domaćinu na 2 do 3 gola prednosti, ali se domaćin vraća i prilazi na gol zaostatka. Odluka o pobedniku pada u poslednjih 6 minuta utakmice. Pri rezultatu 26:27 za Kikindu, golman Mišković puna 4 minuta uspešno je čuvao svoju mrežu i minimalnu prednost svoje ekipe, a Vekić golom iz prodora sa teške pozicije sa levog beka odvodi Kikindu na +2. Stanimir Komarek efektnim golom, tzv. “suvim listom” stavlja tačku na pitanje pobednika. Do kraja Vrbas postiže još utešni pogodak za konačnih 27:29 za Kikindu Grindeks.

error: Content is protected !!