Karatisti i karatistkinje „Feniksa“ vicešampioni Srbije

Seniorski kata timovi Karate kluba „Feniks“ u obe konkurencije postali su vicešampioni države, na Kupu Srbije održanom u Beočinu. Muška ekipa u sastavu: Srđan Kočiš, Nikola Albulov i Aleksa Rotarov osvojila je srebrnu medalju, kao i ženski tim, koji su činile: Aleksandra Ćurčin, Lena Jakovljević i Andrea Inđić. Uspešne mlade karatiste danas su tim povodom u Gradskoj kući ugostili gradonačelnik Nikola Lukač i član Gradskog veća za sport i omladinu Dragan Pecarski. 

Tanja Sili, dugogodišnji trener u Karate klubu „Feniks“ ističe da je postignut rezultat vredan pažnje:

Zahvaljujem Gradskoj upravi na ovom prijemu karatista, koji su to i zaslužili. Ovaj rezultat je kruna našeg dugogodišnjeg rada i truda i nadamo se uspesima i u narednom periodu – rekla je Sili. 

Aleksa Rotarov, član tima koji se okitio srebrom u Beočinu, trenira karate deset godina. I pored svih obaveza koje ima u školi i van škole stiže i da vredno trenira i postiže sjajne rezultate:

Bavljenje sportom je veoma važno, jer se od malih nogu stiče dobra fizička sprema. Osim toga, obezbeđuje i duhovni mir, smirenost i staloženost – kazao je Aleksa. 

Sedamnaestogodišnja gimnazijalka Aleksandra Ćurčin takođe trenira karate već deset godina, i ističe da je ovaj uspeh kruna dosadašnjeg rada:

Kao kadetkinja bila sam prvakinja države u katama, a takmičim se i u borbama. Ovaj uspeh mi zaista znači jer sam zajedno sa drugaricama, sa kojima sam nastupala i u mlađim kategorijama, sada osvojila ovako značajnu medalju – rekla je Aleksandra. 

Gradonačelnik Kikinde Nikole Lukač izrazio je veliko zadovoljstvo što naš grad ima klub kakav je „Feniks“, koji okuplja mlade sportiste kojima su treneri i kompletno rukovodstvo makimlano posvećeni:

Marljivost, zalaganje, trud i naporni treninzi daju dobar rezultat. Ovaj uspeh je kruna onoga što su do sada radili i siguran sam da će im biti motiv da se još više posvete ovom sportu i da još više daju sebe za svoj klub i svoj grad. Grad će uvek podržati sve mlade taletnovane ljude koji će kroz sport ili neku drugu delatnost, zajedno sa nama Kikindu učiniti još boljim mestom – rekao je gradonačelnik. 

 

error: Content is protected !!