Karatisti „Feniksa“ se okitili medaljama u Novom Bečeju

Takmičari kikindskog Karate kluba „Feniks“ nastupili su proteklog vikenda na Prvenstvu Banata za mlađe uzrasne kategorije i na seniorskom prvenstvu Vojvodine, održanim u Novom Bečeju. Kikinđani su osvojili ukupno 19 medalja.

Na Prvenstvu Banata karatisti „Feniksa“ osvojili su ukupno 17 medalja u katama i borbama, u kategorijama poletarci, pioniri i nade. Zlatne medalje osvojili su: pioniri Adriana Ćurčin (kate), Anja Kiš (kate), Mateja Kosić (kate), nada Nina Stojnić (borbe), kadetska ekipa u borbama u sastavu: Nina Stojnić, Una Kalanj, Nevena Vunjak i Ivana Miladinov, kao i pionirke u katama: Adriana Ćurčin, Anja Kiš i Tara Tanackov. 

Srebrne medalje osvojili su poletarac Nikola Skakić (kate), pioniri Marko Novaković, Mia Vašalić (kate), Ognjen Kamenović (borbe), kadeti Nevena Vunjak (borbe) i Luka Stajić (kate), kao i piniorke u katama u sastavu: Mia Vašalić, Teodora Kostić i Maša Orelj. 

Bronzanim medaljama okitili su se: pionirka Nera Juhas (kate), kadeti Petar Stupar, Una Kalanj i Teodora Ikić (borbe). 

Svi osvajači medalja plasirali su se na Prvenstvo Vojvodine, koje će biti održano 7. marta u Novom Bečeju.

Na seniorskom prvesnstvu Vojvodine osvojene su dve medalje i obezbeđeni plasmani na Držano prvenstvo. Bronzu je osvojio ženski kata tim u sastavu: Lena Jakovljević, Andrea Inđić i Dragana Mijandžić, a medaljom istog sjaja okitio se i muški kata tim koji su činili: Srđan Kočiš, Nikola Albulov i Aleksa Rotarov. 

error: Content is protected !!