Karate: Kikindski „Feniks“ uspešan na dva takmičenja proteklog vikenda

Članovi KK „Feniks“ iz Kikinde nastupili su proteklog vikenda na Kupu Vojvodine za kadete i juniore u Bečeju, kao i na Međunarodnom turniru „Zlatni pojas Čačak“. Kikindski karatisti su na ovim takmičenjima osvojili ukupno šest medalja, dve srebrne i četiri bornzane. 

Na Kupu Vojvodine održanom u Bečeju učestvovalo je 40 karate klubova i oko 400 takmičara iz cele pokrajine. Karate klub „Feniks“ je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio tri medalje, dve bronzane i jednu srebrnu. U pojedinačnoj juniorskoj konkurenciji u borbama do srebrne medalje je stigla Jovana Rudan. Bronzanu medalju u konkurenciji kadetkinja osvojio je kata tim u sastavu: Andrea Inđić, Lena Jakovljević i Aleksandra Ćurčin. U juniorskoj konkurenciji u kata timu do bronzane medalje stigle su: Una tubin, Marijana Boćan i Suzana Boćan.

Na Međunarodnom karate turniru za poletarce, pionire i nade „Zlatni pojas Čačak“ učestvovalo 130 klubova, preko 800 takmičara iz osam zemalja. Kikinđani su osvojili tri medalje. Do srebrne medalje u borbama stigla je pionirka Una Kalanj, a bronzama su se okitili Petar Stupar i Bogdan Aleksić.

U narednofm periodu kikindske karatiste očekuje Balkansko prvenstvo krajem aprila, a nakon toga i turniri u Raški, Temišvaru, Zrenjaninu i Beogradu.

error: Content is protected !!