KAF „Mamuti“ sa pojačanjem iz Amerike započinje novu sezonu u Prvoj ligi

Klub američkog fudbala „Mamuti“ iz našeg grada, u subotu, 16. marta započinje novu sezonu u Prvoj ligi Srbije, najvišem rangu takmičenja u ovom sportu. Prvi protivnik će im biti zemunski „Plavi zmajevi“ na gostovanju, a s obzirom na spajanje sa novosadskom ekipom „Divlji psi“, ambicije u odnosu na prethodne sezone su veće:
 
Prošle godine smo takmičenje u najvišem rangu završili na petom mestu, što je bio i naš najveći uspeh. Nakon pojačanja tima i fuzije sa novosadskom ekipom, veće su i ambicije kluba. Pet ekipa će igrati svaka sa svakom, i na domaćem i na gostujućem terenu, a naš cilj je ulazak u polufinale – istakao je Branislav Fekete, trener i igrač „Mamuta“. 
 
Novo pojačanje kikindskih Mamuta je Amerikanac Beri Denijels iz Sinsinatija, koji je ovim sportom počeo da se bavi u srednjoj školi, nakon toga trenirao je i na koledžu, a sada želi karijeru da nastavi u Srbiji i Kikindi:
 
U Kikindu sam došao pre tri nedelje. Bio sam u početku malo nervozan, nisam nikad išao nigde van SAD-a i ovako daleko od svoje porodice, ali mi se mnogo sviđa ovde. Svi su jako druželjubivi i gostoljubivi, tako da se osećam lepo i dobrodošlo. Ekipa „Mamuta“ je jako kvalitetna, sviđa mi se atmosfera i koliko su svi igrači posvećeni ovom sportu. Dobro se slažem sa svima i družimo se lepo i van terena – rekao je Denijels. 

 

error: Content is protected !!