Fudbal: Gradski derbi pripao ’’Kikindi 1909’’

U gradskom derbiju 10. kola Vojvođanske fudbalske lige – istok, OFK ’’Kikinda 1909’’ pobedila je ŽAK na Gradskom stadionu pred nekoliko stotina gledalaca sa 2:1, iako je domaćin gubio na poluvremenu sa 1:0.

Gol za ŽAK postigao je Vladimir Kitanović, dok su za tim sa Gradskog stadiona precizni bili Tomo Važić i Dejan Bugarski. Ovom pobedom ’’Kikinda 1909’’ prišla je sredini tabele, dok je kikindski ŽAK ostao na osmoj poziciji.
Dobru seriju nastavila je ’’Kozara’’ iz Banatkog Velikog Sela koja je na gostovanju u Krajišniku savladala ’’Krajinu’’ sa 3:0, golovima Milana Misića.

U Novim Kozarcima takođe se slavilo. Naime, ’’Sloboda’’ je na stadionu ’’Ilija Pantelić’’ pobedila ’’Vojvodinu 1928’’ iz Perleza golovima Nikole Galića, Petra Cvijanovića i Neđa Gavrilovića.
Nakon 10. kola, ’’Sloboda’’ je prva na tabeli sa 23 boda, ’’Kozara’’ je treća sa 20, ŽAK je osmi sa 13 bodova, dok je OFK ’’Kikinda 1909’’ na 10. mestu sa 12 bodova.
U 11. kolu, sledećeg vikenda, u Banatskom Velikom Selu ’’Kozara’’ će ugostiti ’’Jedinstvo’’ iz Novog Bečeja, ŽAK će probati da uzme bodove ’’Mladosti’’ iz Omoljice na Vašarištu, ’’Sloboda’’ iz Novih Kozaraca će u Banatsko Karađorđevo protiv ’’Jedinstva’’, dok će OFK ’’Kikinda 1909’’ u Banatski Karlovac na utakmicu protiv ’’Proletera’’.

error: Content is protected !!