Američki fudbal: „Narandžasto pleme“ na prvom turniru ostvarilo maksimalan učinak

„Narandžasto pleme“ prethodnog vikenda igralo je svoj prvi turnir za sezonu 2021. koji je održan u Subotici. Kikinđanke su i ove godine deo  grupe „Sever“ koju čine još 3 ekipe – „Indians“ iz Inđije, koje su branioci titule ove godine, zatim Pančevo Panthers ladies koje su našim devojkama već godinama unazad poznati protivnici i novoosnovana ekipa Gorile iz Subotice. Posle prvog turnira, Kikinđanke su na vrhu tabele u svojoj grupi sa maksimalnim učinkom od tri pobede. 

Nažalost, devojke iz Inđije bile su sprečene da dođu na prvi turnir te je svim ekipama registrovan rezultat od 35-0 nad njima, odnosno „službeni rezultat“. Prvu utakmicu naše devojke odigrale su protiv dobro poznatih protivnica iz Pančeva i bile su uspešnije, te su upisale i drugu pobedu, rezultatom 20-6. I u narednu utakmicu devojke su ušle samouvereno i raspoloženo da se što bolje pokažu što je i rezultiralo pobedom od 33-7. Samim tim naše devojke našle su se na vrhu tabele u svojoj grupi sa skorom 3-0 nakon prvog turnira. Iz kluba pohvaljuju igru svih članica, a to su: Svetlana Gajić, Bojana Milošević, Jelena Uverić, Jelena Fekete, Tamara Milošević, Željana Nema, Mina Milosavljev, Sanja Štetin, Mila Radak i Nataša Šibul.

Sezonu uskoro počinju i juniori „Mamuta“, koji se u nedelju sastaju sa „Indijansima“ u Inđiji.  KAF poziva sve zainteresovane da im se pridruže i treniraju ovaj sve popularniji sport. 

error: Content is protected !!