Američki fudbal: Istorijski uspeh kikindskih „Mamuta“, plasman u Prvu ligu Srbije

Klub američkog fudbala „Mamuti“ iz Kikinde novi je član Prve lige Srbije, najeltinijeg takmičenja u ovom sportu. „Mamuti“ su juče na stadionu FK „ŽAK“ savladali ekipu „Gladijatora“ iz Beograda, osvojili titulu šampiona Druge lige Srbije i plasirali se u viši rang takmičenja, u kojem će nastupati od naredne sezone, od marta sledeće godine. 

 

Branislav Fekete iz KAF „Mamuti“ kaže za naš radio da nije bilo nimalo lako osvojiti Drugu ligu i pobediti jučerašnje protivnike: 

Mnogo nam znači ova pobeda jer se prvi put u istoriji dešava, naredne godine ćemo igrati u elitnom rangu. Bila je teška utakmica, nerešeno je bilo na poluvremenu, ja sam imao i povredu, ali smo u poslednjim minutima ipak uspeli da dođemo do pobede –  kazao je Fekete. 

Nakon sjajnog uspeha seniora, kojima sezona u Prvoj ligi srbije počinje u martu 2022. godine, Klub se, kaže naš sagovornik sada posvećuje pripremama za juniorsku i žensku ligu:

Krećemo pripreme za Juniorsku ligu, u pitanju su dečaci do 20 godina. Za narednu sezonu spremaju se i dame, koje igraju beskontaktnu verziju američkog fudbala. Obe ove lige počinju u spetembru – rekao je Fekete. 

Klub američkog fudbala „Mamuti“ poziva sve zainteresovane dečake i devojčice koji bi želeli da treniraju ovaj zanimljiv sport da im se pridruže. Donja granica je 10 godina. 

 

 

error: Content is protected !!