34. Međunarodni Judo Kup Kikinda

Džudo klub „Partizan“  je domaćin 34. Međunarodnog kupa Kikinde na kom je učešće uzelo 350 takmičara iz osam država – Srbije, Crne Gore,Rumunije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Tradicija turnira dokazuje i njegov kvalitet. Treneri iz prijateljskih klubova dovode nove generacije dece u Kikindu svake godine kako bi stekli iskustvo u borbama sa vršnjacima iz okruženja. Sinonim za dobru organizaciju džudo manifestacija postaje i ime grada.

  • „34. put, samo taj broj govori mnogo o ovom turniru i o njegovom značaju, kako za Kikindu, tako i za ceo region.  Na ovom mestu snosavaju mladi sportisti, koji postaju pravu ljudi, sutra budući šampioni i njihovi treneri se rado vraćaju sa novim generacijama, što potvrđuje da će ovaj turnir trajati još minimum toliko koliko traje do sad“ – izjavio je predsednik Dzudo saveza Vojvodine Svetislav Vukmirica
  • “ U prvoj polovini ove godine odrađene su sve akcije, jer ovaj turnir koji je decenijama bio u novembru, zbog nekih okolnosti pomeren za maj. Naredne godine obeležiće se jubilarnih 50 godina dzudo-a  u Kikindi, što će imati mnogo da se  kaže o istorijatu našeg kluba “ – izjavio je Svetislav Vukmirica
  • “ Dzudo klub Partizan posebno pokazuje da posuduje odgovarajuće i organizacione i tehničke kapacitete za samu organizaciju. Ova deca predstavljaju ogroman potencijal, koji kroz određen i stručan i kvalitetan rad se može oblikovati svako od njih i da postižu odlične rezultate. Dzudo klub Partizan predstavlja jednu malu riznicu, fabriku dzudista, jer su u prethdnom periodu stvorili državne reprezetantivce, a to rade i dan danas u kontinuitetu. Grad Kikinda će shodno mogućnosima  uvek nastojiti da podrži sportske manifestacije i da bude uz  decu, pre svega mlade sportiste koji  daju motiv više i inspirišu za podršku u svakoj prilici“. – izjavio je Miodrag Bulajić, član OV Kikinde.

  • Džudo je definitivno sportski brend Kikinde, a Partizan je pokretač svega što se dešava u Džudo savezu Srbije. Kikinda je mala sredina koja se ravnopravno nosi i sa klubovima iz Beograda i Novog Sada, a u nekim disciplinama i segmentima je čak i ispred ostalih, istakao je Svetislav Vukmirica, predsednik Džudo saveza Vojvodine.

 

error: Content is protected !!