INFO Servis

Za bolje uslove učenika i profesora: Tehnička škola pri kraju zamene celokupne stolarije

Na fasadi Tehničke škole u Kikindi u toku su radovi na zameni dotrajalih prozora u prizemlju Alu stolarijom.

Odmah po završetku nastavne godine 24. juna, u ovoj školi nisu gubili vreme, prionuli su već narednog dana sa radovima na zameni prozora u prizemlju hodnika i ispred učionica, a sredstva je obezbedila pokrajina. Direktorka Tehničke škole Milanka Halilović kaže da je ovo jedna od pet faza zamene fasadne stolarije u ovoj obrazovnoj ustanovi iz pravca Svetosavske ulice.

U prve dve faze menjali su se prozori na prvom i drugom spratu u hodnicima ispred učionica. Sredstva su tada obezbedili Grad Kikinda za prvi i pokrajina za drugi sprat. U četvrtoj fazi postavljena su portal vetrobranska vrata i prozori u kancelarijama 2020. godine i sredstva nam je tada obezbedilo Ministarstvo prosvete. U petoj fazi planiramo da zamenimo prozore u zbornici i biblioteci i očekujemo da će nam ministarstvo prosvete odobriti sredstva. Na taj način ćemo zaokružiti priču sa zamenom stolarije I radovima na fasadi naše škole-rekla je direktorka Halilović.

Ona je istakla da su stari prozori sa drvenim ramovima postavljeni još 1972. godine bili u veoma lošem stanju, staklo je ispadalo, a bezbednost učenika i profesora ugrožena.

Nisu bili ni energetski efikasni. Sanitarna isnpekcija nas je nekoliko puta opominjala zbog dotrajalih prozora-dodala je Halilović.

Radovi na zameni prozora u prizemlju škole obezbeđeni su od pokrajine u iznosu od 2 miliona i 880 hiljada dinara, u ukupnoj dužini od 40 metara, a u pitanju je devet prozora velikih dimenzija, 415 puta 176 centimetara. Radovi na prvom i drugom spratu koštali su 3 miliona i 600 hiljada dinara, fok je za četvrtu fazu radova stajali oko 2 miliona dinara.

Radove su danas obišli gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač i članica Gradskog veća zadužena za kulturu i obrazovanje, Valentina Mickovski.

Cilj nam je da kao lokalna samouprava bidemo partneri školama i da im pružamo finansijsku podršku, ali i da ih podstičemo da konkurišu za sredstva putem pokrajinskih i republičkih fondova, u zajedničkoj želji da se poboljšaju, kako radni, tako i bezbednosni uslovi-rekla je Mickovski. 

Radovi tokom raspusta

U Tehničkoj školi iskoristiće praznu zgradu tokom raspusta da urade sve ono što je potrebno da se doradi i popravi.

To su krečenje, radovi na vodovodu, krpljenje svega što je potrebno. U januaru ove godine smo hoblovali i lakirali pod, E-uprava nam je obezbedila računarsku mrežu u celoj školi o40 radnih stanica, a dobili smo izuzetno vredan pametni TV, koji je kombinacija table i smarta-rekla je Halilović.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!