INFO Servis, Sport

Vaterpolisti kikindskog ŽAK-a jesenji šampioni Prve B lige Srbije

Vaterpolisti kikindskog ŽAK-a overili su titulu jesenjeg šampiona Prve B vaterpolo lige Srbije. Železničari su pobedili na bazenima Sportskog centra “Jezero“ beogradsku ekipu “Vračar“ sa 18:10 u utakmici 9. kola domaćeg šamionata. Ovom pobedom, sa svega jednim porazom u toku prvenstva, Kikinđani dele isti broj bodova sa “Savom“ iz Šapca, ali imaju bolju gol razliku.

Po svemu sudeći, borba za prvo mesto vodiće se upravo između kikindskog i šabačkog tima.

-Utakmicu nismo baš najbolje otvorili i dozvolili smo gostima da povedu. Međutim, u nastavku utakmice smo igrali onako kako možemo i to je odmah dalo dobre rezultate. Vrlo brzo smo uspeli da prokrenemo u našu korist, momci su uradili ono što sam od njih i zahtevao, tako da je sve došlo na svoje mesto. Pobedom smo overili titulu jesenjeg šampiona. Zaista sam ponosan na momke koji su pokazali da mogu da igraju jako dobro protiv vrlo teških protivnika, da imaju karakter i da mogu da preokrenu rezultatski utakmicu u svoju korist, a pokazali su da mogu da igraju i kada nam suđenje baš nije naklonjeno, kao što je bio slučaj u Subotici. Vrlo sam zadovoljan, nama sada preostaje da se odmorimo, da se pripremimo za ono što nas čeka i neće biti lako. Prolećni deo biće teži jer nas očekuju teža gostovanja, ali se nadamo dobrim utakmicama i naravno pobedama. Najverovatnije nećemo nikoga dovoditi od pojačanja, vrlo sam zadovoljan sadašnjom situacijom u klubu i mojim momcima koji igraju srcem svaki put – poručio je trener ŽAK-a, Miroslav Munćan.

Prolećni deo prvenstva počeće poslednjeg vikenda januara naredne godine, kada će vaterpolisti ŽAK-a ugostiti beogradski “Singidunum“ i pokušati da im se rezultatski osvete za jedini poraz u dosadašnjem delu prvenstva.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!