INFO Servis

„UZMI RAČUN I POBEDI“: Preuzimajte najviše tri koverte dnevno

Radna grupa za organizaciju nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ preporučila je da građani u jednoj poslovnici Pošte Srbije mogu da preuzmu dnevno najviše tri koverte za slanje fiskalnih računa, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

– Odluka je doneta kako bi organizatori izašli u susret velikom interesovanju za slanje fiskalnih računa i slipova i obezbedili ravnomerniju i efikasniju raspodelu koverata u celoj Srbiji – poručuje se u saopštenju.

U filijalama Pošta Srbije je preuzeto gotovo milion i po namenskih koverata, od čega je do danas 270.000 koverata stiglo na preradu u Glavni poštanski centar.

Broj pristiglih koverata je pet puta manji od broja preuzetih i to je, kako je objašnjeno, povod da se uvede dnevno ograničenje broja koverata koje jedna osoba može da preuzme, kako bi se smanjilo njihovo nenamensko korišćenje i ujedno omogućila ravnomernija raspodela na sve gradjane.

Odlukom Vlade Srbije ne plaća se poštarina za slanje koverti za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“.

– Odziv građana je ogroman, što i jeste jedan od ciljeva nagradne igre – da se šira zajednica udruži u borbu protiv sive ekonomije, jer tako zajedno doprinosimo izgradnji boljeg i odgovornijeg društva – istaklo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samuprave.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!