INFO Servis

Usvojen završni račun za 2021.godinu: Najbolja realizacija budžeta od 96 odsto u prethodnih 10 godina

U proteklih 10 godina, Grad Kikinda ostvario je najveću realizaciju budžeta u visini od čak 96 odsto, rekla je zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiursku prilikom predstavljanja izveštaja o konsolidovanom završnom računu budžeta za 2021. godinu, na današnjoj sednici Skupštine grada Kikinde.

U budžetsku kasu prošle godine slilo se 2,9 milijardi dinara, na osnovu svih prihoda i primanja, uključujući i preneto početno stanje u budžet Grada Kikinde u 2021. godini. 

Rezultat na dan 31.12. 2021. godine pokazuje da je Grad Kikinda ostvario suficit u iznosu od 60,6 miliona dinara. Suficit je nastao kao rezultat svih primanja, prihoda i prenetog početnog stanja iz prethodne godine, ali i trošenja u vidu rashoda i izdataka. Najznačajniji podatak izveštaja konsolidovanog završnog računa je da se u gradsku kasu slilo 2,9 milijardi dinara. Poslednji rebalans i usvojeni budžet u 2021. godini iznosio je 3,52 milijarde dinara, kada uporedimo tu klackalicu dolazimo do podatka da je ostvarena realizacija budžeta od ukupno 96 odsto. To je najbolji i najveći rezultat ralizacije u poslednjih 10 godina-istakla je zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiursku pred odbornicima kojima je slikovito, putem video prezentacije obrazložila ostvarene rezultate Grada Kikinde.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, rekao je da je ponosan na sve saradnike i institucije što su sva sredstva uložena tamo gde je i isplanirano, po određenim prioritetima u 2020. godini. 

Svi oni skeptici koji su mislili da možda ne radimo kako treba, rezultat ostvarenja budžeta od 96 odsto za 2021. godinu, pokazuje sasvim suprotno. Pokazuje da kao Grad odgovorno poslujemo i tako se odnosimo prema budžetu i novcu građana Kikinde. Slušajući građane, određujemo prioritet ulaganja i na selu i u gradu. Možemo i bolje, imamo još mnogo da radimo. Zahvaljujem se svim budžetskim i nebudžetskim korisnicima koji su razumeli kako želimo da radimo-rekao je Lukač između ostalog.

Odbornici lokalnog parlamenta usvojili su i novi cenovnik usluga vodosnabdevanja i kanalizacionih usluga JP „Kikinda“, prema kome se cena vode u Kikindi, za domaćinstva, obrazovne, zdravstvene ustanove, javne česme i SC „Jezero“ povećava za 39,40 odsto, u odnosu na trenutno važeću cenu od 67, 35, i iznosi 76, 72 dinara bez PDV-a. U ostalim naseljenim mestima, cena vodosnabdevanja i kanalizacionih usluga, povećava se za 23 odsto i iznosi 67, 29 dinara bez PDV-a, dok cene usluga vodosnabdevanja za kategoriju ostalih korisnika na svim područjima ostaju nepromenjene.

Usvojen je i novi cenovnik usluga izrade vodovodnih priključaka , ali i usluga kontrolisanja, overavanja i popravke vodomera, kao i iznošenja retkih fekalija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!