Upozorenje JP „Pošta Srbije“: Detektovan novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte

JP „Pošta Srbije“ detektovalo je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena Pošte, kojim se građanima putem lažnih i prevarnih SMS i „whats app“ poruka sugeriše da treba da izvrše određenu uplatu, u cilju podizanja izvesne pošiljke. Poruke sadrže link ka stranici koja nije u vlasništvu JP „Pošta Srbije“, a na kom se traži uplata novca putem platnih kartica.

Ovim putem želimo da skrenemo pažnju građanima Srbije da JP „Pošta Srbije“ nikada na ovaj način nije komunicirala sa svojim korisnicima i da ukoliko dobiju poruke slične sadržine ne postupaju na način kako se traži od njih. Građanima savetujemo da budu dodatno oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim porukama i da ne unose svoje podatke. Ceo slučaj je odmah prijavljen Nacionalnom CERT-u  – navodi se u saopštenju. 

U cilju edukacije i pomoći građanima Srbije otvorena je i stranica na korporativnom sajtu JP „Pošta Srbije“, a ukoliko postoje bilo kakve nedoumice, Кontakt centar JP „Pošta Srbije“ čiji su brojevi telefona 0700 100 300 i 011 3607 788, stoji na raspolaganju radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova. 

error: Content is protected !!