INFO Servis

Uoči Svetskog dana zaštite životne sredine: Ekološka predstava za najmlađe sugrađane

Povodom obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, važnog datuma u ekološkom kalendaru, u dvorištu Vrtića „Plavi čuperak“ u našem gradu ansambl Dečjeg pozorišta „Lane“ izveo je ekološku predstavu „Zdravko Prljavko“. Akcija će, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, biti organizovana u svih 18 vrtića Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“, sa ciljem podizanja ekološke svesti kod najmlađih sugrađana. 

Najmlađi su svakako najbitnija ciljna grupa kada su ekološke teme u pitanju, jer će oni sutra biti odrasli ljudi koji će voditi računa o životnoj sredini. Iz tog razloga, veoma su važne ovakve i slične edukacije dece predškolskog i školskog uzrasta:

U okviru programa obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine, koji se obeležava svake godine 5. juna, lokalna samouprava poklanja ekološku, edukativnu predstavu za najmlađe, u saradnji sa Dečjim pozorištem „Lane“. Cilj je podizanje ekološke svesti kod naših najmlađih. Na nama starijima je da im damo dobar primer, a na njima da prihvate zdrav način života i da čuvaju životnu sredinu – rekao je Stevan Iličić, član Gradskog veća za ekologiju. 

Predstava „Zdravko Prljavko“ biće odigrana narednih dana u svih 18 vrtića na teritoriji našeg grada. Direktorica Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ Kristina Drljić kaže da je ova akcija rezultat lepe saradnje sa lokalnom samoupravom i Dečjim pozorištem „Lane“:

Na ovaj način kroz pozorišnu predstavu učestvujemo u edukativnom radu. Iza svega toga stoje i naše kolege vaspitači, koji su nakon predstave sa decom razgovarali o važnosti čuvanja okoline i o tome šta su mališani naučili. Deca su danas zaista uživala, jer su ona socijalna bića, a zbog epidemije nismo imali prilike dugo vremena da se ovako družimo – rekla je Drljić. 

I članovi Dečjeg pozorišta „Lane“ se raduju što su se nakon pauze vratili u Predškolsku ustanovu, kaže glumac Aleksandar Maletin:

Srećni su mališani, ali i mi, jako nam je drago što konačno imamo priliku da ponovo igramo u vrtićima. Obradovaćemo svu decu na teritoriji našeg grada, ali ćemo igrati i za decu u Čoki, Miloševu i Novom Bečeju – kaže Maletin. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!