Učenici OŠ „Gligorije Popov“ pobednici kviza „Pokaži svetu kako čuvaš Planetu“

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Kancelarija za mlade, Pokret gorana Kikinde i Visoka škola strukovnih studija za obrazovanje vaspitača, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, organizovali su danas u Kulturnom centru ekološki kviz „Pokaži svetu kako čuvaš Planetu“, namenjen učenicima šestog i sedmog razreda. Nakon kvalifikacionog dela i finala, prvo mesto zauzeli su su učenici OŠ „Gligorije Popov“ iz Ruskog Sela, drugo OŠ ,,Vasa Stajić“ iz Mokrina, treći su bili učenici OŠ ,,Bratstvo jedinstvo“ iz Banatske Topole, dok je četvrto mesto osvojila OŠ „Feješ Klara“. Učesnici kviza nagrađeni su vaučerima za kupovinu sadnica drveća i žbunja za svoje škole.

Nevena Mesaroš Oličkov iz Pokreta gorana Kikinde kaže da je sadržaj „Zelenog kviza“ prilagođen učenicima šestog i sedmog razreda osnovnih škola, a realizacija je finansijski podržana od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Kviz je organizovan u saradnji sa Kancelarijom za mlade i Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača:

Na naše veliko zadovoljstvo, 12 škola sa teritorije našeg grada se prijavilo za učešće. Prvi deo kviza odnosi se na praktično oblikovane aktivnosti, gde učenici pokazuju koliko su ekološki osvešćeni, dok je drugi deo kviza vezan za teoriju, odnosno proveru znanja iz oblasti zaštite životne sredine. Učesnici su se za kviz „Pokaži svetu kako čuvaš planetu“ pripremali iz priručnika o zaštiti žiotne sredine -rekla je Mesaroš.

Milorad Mihaljev, student VŠSSOV učestvovao je u organizovanju i realizaciji Zelenog kviza „Pokaži svetu kako čuvaš Planetu“ kao volonter:

Cilj je da deca i mladi nauče što više o zaštiti životne sredine. Svi zajedno živimo ovde i važno je da recikliramo, očistimo i sačuvamo životnu sredinu – rekao je Mihaljev. 

 

Osim studenata, danas su pomogli i volonteri Kancelarije za mlade:

Vrlo  je važno kroz ovakve aktivnosti deci preneti znanja o značaju zaštite životne sredine. Mi ćemo i dalje učestvovati u ovakvim i sličnim akcijama i nastojati da kod dece i mladih podignemo ekološku svest  – kazala je Milica Bodiroža iz KZM Kikinda. 

Učesnici kviza nagrađeni su vaučerima za kupovinu sadnica drveća i žbunja za svoje škole. Prvo mesto osvojilo je 5.000 dinara, drugo 4.000 dinara, treće 3.000 dinara, četvrto 2.000 dinara, a ostalih osam škola koje su učestvovale dobile su vaučere u iznosu od 1.500 dinara.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!