U toku prijavljivanje za Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije 15. put po redu organizuje Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju. Rok za prijavljivanje je 30. april, a početni nagradni fond iznosi 5 miliona dinara. Učešće za sve timove je potpuno besplatno. 

Organizator takmičenja je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koje je i obezbedilo nagradni fond, a u realizaciji učestvuju Tehnološko-metalurški fakultet iz Beograda, Fakultet tehničkih nauka iz Novog Sada, Privredna komora Srbije i Radio televizija Srbije. 

Vladimir Nikić, član Organizacionog tima, kaže da je trenutno otvoren konkurs za kategoriju realizovanih inovacija:

Prijavljivanje timova od najmanje tri člana podrazumeva popunjavanje elektronskog formulara koji se nalazi na sajtu inovacija.org Suština ovog takmičenja je da postojeći inovatori, kao i oni koji tek planiraju da uđu u preduzetničke vode, osnaže svoje inovacije kako bi što spremniji izašli na tržište i ostvarili što veći uspeh – kaže Nikić, i dodaje da će edukacije ove godine biti sprovedene na više od deset treninga.

Sistem takmičenja napravljen je tako da se ocenjuju i tehnički i tržišni aspekt inovacija, i ulasku u finale mogu nadati samo oni timovi čije inovacije imaju kvalitet po oba aspekta. Posebna pažnja, kao i do sada, posvećuje se zaštiti poverljivih podataka o prijavljenim inovacijama. Finale takmičenja je zakazano za 21. decembar 2019. 

Više informacije o Nacionalnom takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju možete pronaći na vebsajtu www.inovacija.org i na Fejsbuk stranici Takmičenja, kao i od osobe zadužene za komunikaciju sa takmičarima na broj 063 11 33 012 ili putem imejla [email protected]

error: Content is protected !!