U Mokrinu obeležena seoska i hramovna slava Aranđelovdan

Liturgijom u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Mokrinu, rezanjem slavskog kolača u prostorijama Mesne zajednice i svečanim programom u Domu omladine obeležena je seoska i hramovna slava Aranđelovdan. 

Obeležavanje slave je i prilika da se rezimira šta je sve urađeno od početka godine. Goran Ristić, predsednik Saveta Mesne zajednice Mokrin, kaže da je ove godine dosta toga urađeno u ovom selu:

Urađena je kompletna sanacija sale za venčanja, a u narendom periodu ćemo nastaviti sa daljim unapređenjem života u Mokrinu. Naše mesto je jedno od četiri sela koje će uskoro dobiti uređaj za prečišćavanje vode, tako da će to poboljšati standard pijaće vode. Mesna zajednica ima odličnu saradnju sa seoskim udruženjima i sportskim klubovima, na šta smo veoma ponosni – istakao je Ristić. 

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je svim meštanima čestitao Aranđelovdan: 

Mokrin je najveće selo na teritoriji našeg grada, koje je nadaleko poznato po više tradicionlanih manifestacija, koje čuvaju tradiciju, kulturu i običaje. Još mnogo toga treba da se uradi u ovom selu, a jedna od najvećih investicija biće prečistač vode. Nastojaćemo i da u narednom periodu zajednički kreiramo još bolju budućnost u Mokrinu – poručio je Lukač. 

Kum slave bio je Dejan Pudar, direktor Sportskog centra „Jezero“, ustanove sa kojom Mesna zajednica Mokrin ima odličnu saradnju:

Za mene je velika čast i veoma značajno što sam kum slave u Mokrinu. Nisam rođen u ovom selu, ali moji otac i deda jesu, tako da se ja osećam kao pravi Mokrinčanin. Verujem da ćemo zajedničkim snagama Mokrin učiniti još lepšim mestom za život -rekao je Pudar. 

U okviru svečanog dela obeležavanja seoske slave, zahvalnice su uručene KUD Mokrin, za plasman na republičku smotru folklora, Sportskom centru „Jezero“, za izuzetnu saradnju, gradonačlelniku Lukaču za izvanrednu saradnju sa lokalnom samoupravom, JP „Kikinda“ za doprinos razvoju infrastrukture u selu, DVD Mokrin, za plasman na republičko takmičenje i uspešan rad tokom godine, DOO Bioesen za donacije seoskim manifestacijama, MRK „Crvena zvezda“ za plasman u viši rang, grupi građana koja prikuplja novčana sredstva za pošumljavanje i MZ Rusko Selo za dugogodišnju uspešnu saradnju: 

Rusko Selo je uvek tu za svoje komšije, kako za Mokrin, tako i za druga mesta. Naš Savet je malo stariji i iskusniji od mokrinskog, tako da smo im uvek na raspolaganju -rekao je Dušan Marjanović, predsednik Saveta MZ Rusko Selo. 

MZ Mokrin ima veoma uspešnu saradnju i sa JP „Kikinda“:

Sa Mokrinom imamo zaista jako dobru saradnju i nadamo se da će se ona i nastaviti. Zajedno radimo na održavanju postojećih šuma i vetrozaštitnih pojaseva. U toku je podizanje novog pojasa od Mokrina do Mlake, tako da se trudimo da povećamo procenat pošumljenosti i da zaštitu životne sredine podignemo na viši nivo – rekao  je Miodrag Radovanović, šumarski inženjer u JP „Kikinda“. 

error: Content is protected !!