INFO Servis

Takmičenje opština i gradova u okviru nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, Kikinda prošle godine bila među prva tri

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa NALED-om i ovog puta organizuje takmičenje lokalnih samouprava u prikupljanju fiskalnih računa i slipova u okviru nagradne igri Uzmi račun i pobedi. U prethodnom ciklusu, Kikinda je bila među tri lokalne samouprave sa procentualno najvećim brojem poslatih koverti, zahvaljujući čemu je dobila 23.000 evra, od kojih je kupljeno specijalizovano vozilo za Centar za pružanje usluga socijalne zaštite. 

* Opštine, gradovi i gradske opštine podeljeni su po broju stanovnika u tri takmičarske kategorije – male, srednje i velike;
* Rang liste prave se na osnovu broja poslatih računa i slipova po glavi stanovnika koji je ponderisan kupovnom moći za svaku lokalnu samoupravu;
* Devet lokalnih samouprava – po tri prvoplasirane u svakoj od kategorija, biće nagrađene sa po 20.000 evra za opremanje i obnovu škola, bolnica, vrtića i drugih objekata i prostora od javnog značaja po izboru građana.

Prema podacima Pošte Srbije od 18. novembra, prvo mesto u kategorijama malih, srednjih i velikih trenutno drže opština Blace, gradska opština Savski venac i grad Vranje. Rang listu svih opština i tabelu sa poslednjim presekom 9 prvoplasiranih možete svakodnevno pratiti na stranici Rang lista opština.

U rang listi takmičenja opština i gradova računaju se koverte poslate od 1. septembra. Konačna rang lista devet pobedničkih opština biće poznata po završetku drugog kruga nagradne igre, krajem februara 2021.

Sve aktuelne informacije o nagradnoj igri, možete pronaći ovde

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!