Svom snagom na Novi Pazar: Rukometaši “Kikinde Grindex“ odlučni u nameri da ostanu superligaši

Atmosfera u kikindskom rukometnom klubu “Kikinda Grindex“ je odlična, a osokoljeni prethodnom pobedom protiv “Crvene zvezde“, naši rukometaši sa puno optimizma očekuju i povoljne ishode u preostale tri utakmice, koliko je ostalo do kraja prvenstva. Kikinđani već za vikend putuju u Novi Pazar gde ih očekuje težak meč 12. kola play out faze protiv vrlo neugodne ekipe. Potom će u hali Sportskog centra “Jezero“ ugostiti ekipu “Šamota 65“, da bi u poslednjem kolu trebalo da putuju u Beograd na utakmicu protiv “Obilića“.

-Mi smo i sada veoma spremni za nastupajuće utakmice. U neku ruku smo se mi i nadali da ćemo pobediti beogradsku ekipu. Dobro se radi, dosta se trenira, atmosfera u ekipi je odlična, momci su motivisani za rad i to se odrazilo na samu igru i rezultat. Čestitao bih još jednom svojim momcima na borbenosti i želji – istakao je Stanimir Komarek, kapiten “Kikinde Grindex“.

Atmosfera u ekipi je odlična, ali su problem povrede, kao i premor pojedinih rukometaša, koji su izneli najveći teret u utakmici sa “Crvenom zvezdom“:

-Naš cilj je da greške koje smo spravili u prethodnim utakmicama svedemo na minimum koje će nam doneti bodove vredne opstanka. Mislim da treba više da radimo na uspešnoj realizaciji šuteva sa šest metara jer to nije dobro funkcionisalo u prethodnim mečevima. To je pre svega odraz nedostatka energije u momentima kada dođe do velikog trošenja i tada dolazi do promašaja. Veoma sam zadovoljan izdanjem svoje ekipe, idemo sada orni u Novi Pazar na jednu tešku utakmicu, a potom nas očekuju još dva meča. Mislim da će upravo sledeća utakmica biti meč odluke. Nije sve na nama, ali ćemo mi učiniti sve što je do nas – poručio je trener “Kikinde Grindex“, Miljan Stanić.

U kikindskom timu nema kalkulacija, maksimalno su fokusirani na ono što ih čeka u narednih mesec dana i spremni su da pruže maksimum kako bi i naredne sezone igrali u elitnom sprskom rukometnom prvenstvu:

-To su preostale tri utakmice čiji će ishod uticati na naš konačan plasman i opstanak u najvišem rangu takmičenja srpskog rukometa. Mi idemo iz utakmice u utakmicu, na svaku gledamo kao najvažniju, kako bi se pokazali u dobrom svetlu puni želje da pobedimo. Drugih motiva nema osim pobede, tako ćemo igrati, tako ćemo se ponašati na terenu – dodao je sportski direktor Kikinde Grindex“, Vojislav Bulatović.

S obzirom na veliki broj građana koji pružaju podršku kikindskom timu, a zainteresovani su da prate utakmice, kako na domaćem, tako i na gostujućim terenima, iz “Kikinde Grindex“ poručuju da sve utakmice mogu da se prate uživo na platformi zvaničnog sajta Arkus lige Srbije, odnosno na https://www.arkus-liga.rs / live stream prenosi.

error: Content is protected !!