INFO Servis

Svi mogu zajedno: Bajkeri iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne pokazali da su ljubav i zajedništvo mogući sa dobrim ljudima

Zajedništvo, sloga, tolerancija, ljubav, mir-sve je moguće kada se okupe dobri ljudi iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije. Na moto-susretima koje je na Starom jezeru organizovao Moto-klub „No limits“, stiglo je oko 300 bajkera iz regiona i Nemačke, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Srbije i još jednom pokazali da je neraskidiva nit koja ih povezuje dobrota i empatija.

Ima ih iz gotovo svih sfera života, bajkeri-preduzetnici, prevoznici, inspektori, sveštenici, lekari…sve ih je zbližila ljubav prema motorima, a rado se odazivaju moto-susretima svoje, kako se međusobno zovu, „braće“, gde god su pozvani. Nebojša Redžić (60)  iz Drvara prešao je dalek put, čak 650 kilometara na motoru, da bi došao u Kikindu.

Nebojša Redžić iz Drvara

Vozim motor već 45 godina. Zadovoljstvo mi je da dođem u Kikindi, tu su naša braća koja nam uzvraćaju posetu u julu, svake godine. Svi imamo posebno dobre odnose, mi u svetu motorista smo svi braća. Naš Moto-klub iz Drvara zove se „Grizli“ i imamo dvadesetak članova. Putovali smo do Kikinde sa kratkim pauzama oko 12 sati na motorima. Imamo puno prijatelja i u Sloveniji i Hrvatskoj, svi se poštujemo, volimo i družimo. Dokazujemo svima da je zajedništvo i te kako moguće. Godinama se okupljamo, dolazi hiljadu motorista iz svih krajeva i nikada nismo imali bilo kakvih problema, naročito ne onih obojenih politikom. Kamo sreće da u svetu sve funkcioniše kao kod bajkera-iskren je Nebojša.

Pomaganje i druženje, ovi naizgled žestoki momci, nastavljaju i u privatnom životu. Ističu da njihova misija nije ekstremna vožnja.

Mi nismo iz tog sveta. Svi pomažemo jedni drugima. Kada imamo neki problem, samo pozovemo i naša je obaveza da pomognemo, bez obzira sa kog je prostora bajker. To je nešto najlepše, lep je osećaj kad znaš da možeš na nekog da računaš u svakom trenutku. Ja sam privatni prevoznik. Imao sam prijatelja sveštenika iz Velike Kladuše, Bošnjak, muslimanske veroispovesti, koji voli motore-navodi naš sagovornik.

Bajkeri su složni u jednom-u saobraćaju ima raznih situacija, pa pozivaju na toleranciju svih učesnika u vožnji i na razumevanje, jer kao što neko fanatično voli lov ili ribolov, oni vole motore. Tvrde da većih promotera ljubavi i sloge od bajkera nema.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!