INFO Servis, Sport

Svečano otvoren Kup tolerancije u odbojci: Kikinda domaćin odbojkašicama iz zemlje i inostranstva

U hali Sportskog centra “Jezero“ u Kikindi svečano je otvoren Kup tolerancije, takmičenje koje je okupilo šest ženskih odbojkaših klubova iz Srbije, Severne Makedonije i Republike Srpske.

Na nadmetanju na kom nastupaju i kikindske odbojkašice, u novoformiranom timu “Kikinda 0230“ tokom vikenda će biti viđene sjajne partije veoma kvalitetnih klubova spremnih da pokažu odličnu formu i nakon završene sezone u domaćim prvenstvima:

Ovo je veoma značajan događaj koji nije dobio samo podršku Grada Kikinde, već i podršku Pokrajinskog sekretarija za za sport i omladinu, koji je glavni pokrovitelj ovog velikog takmičenja, dok je organizator Odbojkaški savez Severnobanatskog okruga. Cilj ovog takmičenja jeste da približi odbojku na teritoriji nekadašnje Jugoslavije, da dođu sve ekipe, kao što je bilo i planirano, ali nismo bili u prilici usled epidemijske situacije, ali smo bar uspeli da dovedemo goste iz Severne Makedonije i Republike Srpske. Zaista se nadam da ćemo u narednim godinama uspeti da dovedemo ekipe iz svih nekadašnjih republika bivše zemlje  – istakao je član Gradskog veća za sport i omladinu, Dragan Pecarski.

Usled bolje epidemijske situacije, konačno se otvaraju i vrata u kikindskom sportu, a jedan od prvih pozitivnih znakova jeste i održavanje ovakvih odbojkaških turnira, na kom se takmiče i ekipe iz iniostranstva:

Ovo je drugi Kup tolerancije koji se održava u Kikindi, nadmeće se šest ekipa, dve ekipe su iz inostranstva. Jedna ekipa došla nam je iz Severne Makedonije, odnosno iz Skoplja, dok je druga iz Zvornika u Republici Srpskoj. Imamo domaće ekipe “Kikinda 0230“,  “Klek“, “Ruma“ i “Mladi radnik“ iz Požarevca. Kao što nosi i naziv, turnir je namenjen da se deca druže, da se promoviše ženski sport, da se promoviše odbojka na najbolji mogući način i da uživaju kroz sjajne utakmice – naglasio je Milorad Šibul, predsednik Odbojkaškog saveza Severnobanatskog okruga.

Jedna od najkvalitetnijih ekipa na turniru je Janta volej iz Skoplja, koja postiže sjajne rezultate već duži niz godina:

-Mi smo pre dve godine bili u Kikindi na turniru i stvarno smo super prošli. Održavanje ovakvih turnira veoma je bitno kako za igrače, tako i za nas trenere, kako bi se steklo određeno iskustvo i širilo prijateljstvo, što je u ovom momentu najbitnije. Posebno je važno što se ovakav turnir održava van sezone, koja je bila veoma naporna za sve nas, tako da ih zaista poštujem i veoma volim. Mi smo sada počeli neku ozbiljnu priču u Makedoniji, i na mnogo bolji način se posvećujemo ženskoj odbojci, što ranije nije bio slučaj. Zaista smo na dobrom putu da sve bude onako kako smo i zamislili – istakla je Emilija Terazijevska, iz OK “Janta volej“ iz Skoplja. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!