INFO Servis

Stanislava Hrnjak u emisiji „Ami vas pita“

Gošća današnje emisije „Ami vas pita“ bila je Stanislava Hrnjak, poslanica Skupštine AP Vojvodine, predsednica Skupštinskog odbora za obrazovanje i nauku i Gradskog saveta za obrazovanje. 

Stanislava Hrnjak je do nedavno obavljala funkciju predsednice Skupštrine grada, pre toga bila je pomoćnica gradonačelnika i članica Gradskog veća: 

Nisam to nikad doživljavala kao privilegiju, u smislu dobijene funkcije, nego kao izazov koji je pred mene stavljen da, zajedno sa timom ljudi koji je bio na čelu grada i u prethodnom periodu, učinim najbolje u resorima u kojima sam bila – kaže Hrnjak.

Naša sagovornica ističe da je veoma važna dobra saradnja između obrazovnih ustanova u gradu, od predškolskog do visokoškolskog obrazovanja:

Bilo je vrlo važno da se saslušamo i da oni znaju šta je to što lokalna samouprava može da im pruži i šta očekuje od njih. Mislim da smo napravili dobar tim, u kojem su i direktori škola i zaposleni osetili da pridaju jednoj zajednici, da u svakom trenutku mogu da iznesu probleme sa kojima se susreću, ali i planove koje imaju. Zajedničkim snagama možemo sve ideje uklopiti u finansijske planove, da pomognemo sa lokalnog nivoa u meri u kojoj dozvoljava to gradski budžet, a možemo im i pomoći kad su u pitanju drugi nivoi finansiranja. 

Hrnjak navodi da Kikinda ima privilegiju što ima Centar za stručno usavršavanje zaposlenih u obrazovanju, koji odlično funkcioniše:

Naše kolege zaposlene u obrazovanju imaju mogućnost da u jednom jako dobrom Centru, kroz sjajne programe Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, usavršavaju i sebe i svoj rad, što je jako važno. 

U našem gradu je pre 4 godine osnovan Regionalni centar za talente „Dušan Vasiljev“, u okviru kojeg učenici od 7. razreda osnovne škole do 4. razreda srednje škole, imaju priliku da usvršavaju svoja znanja iz različitih oblasti, pišu naučne radove i učestvuju na takmičenjima:

To se pokazalo kao izvanredno, jer ne smemo da zaboravimo rezultate koje postižu naša deca. Moramo da negujemo takve mlade ljude i da ih dodatno animiramo i motivišemo, kako bi pružili svoj lični doprinos gradu u kom odrastaju, a grad takve mlade ljude mora da prepozna. 

Delegacija našeg grada nedavno je bila u dvodnevnoj poseti Loznici, gde se sa predstavnicima ovog mačvanskog grada razgovaralo o saradnji u različitim oblastima:

Volim da kažem da ispružena ruka dobija, a Kikinda ima to zadovoljstvo da bude pobratim sa velikim brojem gradova, što je retko. Imali smo sjajne projekte i saradnje sa kolegama iz Hrvatske, Mađarske, Ruminije, Bosne i naše zemlje, i na taj način ostvarili nove kontakte i prijateljstva i razmenili iskustva. U Loznici smo razgovarali na nekoliko tema, koje su se oslanjale na sve sfere razvoja oba grada. I Loznica i Kikinda imaju mnogo primera dobre prakse, što može da dovede do kvalitetne realizacije saradnje u različitim oblastima. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!