Sportski kompleks u Ruskom Selu dobio nov izgled: Grad i Pokrajina uložili 12 miliona dinara

Na sportskom kompleksu u centru Ruskog Sela, završeni su radovi na rekonstrukciji prostorija Fudbalskog kluba “Crvena zvezda“. Sredstva za radove na osnovu konkursa izdvojio je Pokrajinski sekretarijat za sport  u iznosu od pet miliona dinara, dok je iz gradskog budžeta obezbeđeno 7 miliona dinara. 

 

Ruskoselski fudbalski klub „Crvena zvezda“ nakon završenih radova na rekonstrukciji sada ima potpuno nove službene prostorije, svlačionice, kupatila i ostale objekte namenjene nesmetanom radu u klubu. U pitanju je kompletna rekonstrukcija posle skoro četrdeset godine, što je od velike važnosti za ceo sportski kompleks, koji se nalazi u centru sela:

Nakon rekonstrukcije, imamo odlične uslove, kakve nam dosta klubova u našoj zemlji. „Crvena zvezda“ se trenutno takmiči u Vovjođanskoj ligi Istok, sa još nekoliko klubova sa teritoriji našeg grada. Ambicije su nam da budemo u gornjem delu tabele, među prva četiri kluba -rekao je Duško Vujanović, predsednik FK „Crvena zvezda“. 

Rekonstruisan sportski kompleks obišao je i Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport, koji je istakao da je veoma značajno ulaganje u sport i u malim sredinama:

Radovi su urađeni besprekorno i veoma smo zadoovljni onim što smo zatekli danas. Imamo odličnog partnera u Gradu Kikindi i sigiruno ćemo i u narednom periodu imati jako dobru saradnju -rekao je Basta. 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač naglasio je da Pokrajinski sekretarijat ima mnogo razumevanja za potrebe Kikinde i seoskih mesnih zajednica:

Združenim snagama i zajedničkim sredstvima, dobili smo rekonstruisan stadion, na kojem mogu da pozavide i klubovi koji su u višim rangovima takmičenja i bogatijim lokalnim samoupravama. Do kraja godine, realizovaćemo još tri projekta zahvaljujući sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport, u Nakovu, OŠ „Vuk Karadžić“ i OŠ „Žarko Zrenjanin“ -rekao je Lukač. 

 

error: Content is protected !!