Rok za predaju nelegalnog oružja produžen do 30. juna

Ministarstvo unutrašnjih poslova produžilo je do 30. juna rok za predaju nelegalnog oružja bez posledica. Pod nelegalnim oružjem podrazumeva se svako oružje, za koje, bez obzira na vrstu, ne postoji odobrenje kao i registracioni list. Zamenik načelnika Policijske uprave Kikinda Bogica Božin apelovao je na sugrađane, koji dosad nisu iskoristili tu mogućnost, da predaju oružje najbližoj policijskoj stanici, do kraja ovog meseca:

Apelujem na građane da budu odgovorni i da predaju automatsko, kao i svako drugo oružje, delove oružja i municiju. Osim ličnog dolaska, građani mogu pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave, bez dokazivanja porekla, legitimisanja i bez prekršajne odgovornosti. Pozivamo  i one, koji nakon smrti vlasnika nisu predali oružje, da to učine u ovom periodu – rekao je Božin. 

Oružje u nelegalnom posedu može da se preda svakog dana, od 7 do 19 časova:

Od kada je počela akcija predaje 8. maja, dosad je u Severnobanatskom okrugu predato više od 650 komada oružja, oko 46 000 komada različite municije, više od 100 komada minsko-eksplozivnih sredstava i blizu 4 kilograma baruta. 

error: Content is protected !!