Prvi kamperi već zauzeli mesta: Simićev salaš na ponos Kikinđana

U prethodne dve godine, lokalna samouprava uložila je oko tri miliona dinara za uređenje izletišta na Simićevom salašu, koje je omiljeno mesto Kikinđana i gostiju za boravak tokom prvomajskih praznika. Restaurirani su spomenici podignuti u čast 17 heroja koji su na tom mestu dali život u Drugom svetskom ratu.

Spomen-kompleks kikindskom partizanskom odredu, mesto koje je istorijski ostavilo neizbrisiv trag svim budućim generacijama, predstavlja i zelenu oazu koju Kikinđani rado posećuju, provode vreme tokom praznika i uživaju udaljeni od gradske vreve, samo par kilometara. Zbog toga je Grad Kikinda odlučio da u prethodne dve godine uloži određena sredstva za uređenje Simićevog salaša, kako bi građanima učinio lepšim i prijatnijim boravak na otvorenom.

Ovo popularno izletište je prethodnih godina godina, nažalost, bilo zapušteno. Želeli smo da ga uredimo, kako dolikuje ovom mestu. U protekle dve godine, Grad je uložio oko tri miliona dinaraza sređivanje Simićevog salaša. Pored mobilijara, postavljeni su stolovi za piknik i kante. Proširili smo i raskrčili deo izletišta sa desne strane. Restaurirali smo 17 spomenika u čast palim borcima kikindskog partizanskog odreda koji su ovde  izgubili život-rekao je Stevan Iličić, član GV zadužen za ekologiju.

Lokalna samouprava, kako je najavljeno, nastaviće da uređuje ovaj prostor. Sledeći korak je uređenje leve strane Simićevog salaša, staze oko spomenika, postavljanje česme, ali i table sa vidljivom oznakom, na glavnom putu kod skretanja za ovo značajno mesto. 

Sa ponosom mogu da konstatujem da je ovo jedno od lepših izletišta i pozivam sugrađane da kao i davnih dana, ponovo dođu u velikom broju na piknik i provedu ovde vreme-rekao je Iličić koji je jedan od inicijatora da se prostor ulepša i sredi.

Staro jezero, Blandaš i Simićev salaš su kikindske zelene oaze i tradicionalna izletišta, zbog čega ćemo nastaviti da ih uređujemo, a u protekle dve godine posvetili smo im posebnu pažnju-rekao je gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

Oplemenićemo i u budućnosti ove prostore i potrudićemo se da čuvamo ono što imamo. Moji saradnici, JP „Kikinda“ i ljudi dobre volje, pomogli su nam da uredimo Simićev salaš. Imamo već i prve izletnike za Prvi maj, kampere,  koji će kvalitetno provoditi ovde vreme i uživati u prirodi-naglasio je Lukač.

Simićev salaš je najposećenije izletište Kikinđana koji će, uređenjem njegovog prostora, moći da uživaju u lepšem ambijentu i da provode kvalitetno vreme u prirodi.

 

error: Content is protected !!