INFO Servis

Prijem za đake generacije u Gradskoj kući

Gradonačelnik Nikola Lukač ugostio je danas u svečanoj sali Gradske kuće đake generacije gradskih i seoskih osnovnih, kao i srednjih škola u Kikindi. Prijem najboljih učenika, zbog vanrednih okolnosti, nije kao ranijih godina upriličen nakon završetka školske godine, već na početku nove. 

Prvi čovek grada, Nikola Lukač čestitao je najboljim đacima i izrazio nadu da će se oni nakon završetka školovanja vratiti u svoj grad, gde će primeniti stečeno znanje i iskustvo:

Kikinda će, kao i ranije, tako i u budućnosti podržati i ceniti sve najbolje đake i talente iz raznih oblasti, a ta deca će biti ponos svojih roditelja, škola, a svakako i ovog grada. I dalje ćemo podržavati sve talente iz oblasti nauke, sporta i kulture, i siguran sam da ćemo, u saradnji sa Pokrajinom i Republikom pronaći sredstva da najboljima pomognemo u postizanju najvećih uspeha.

Ana Stojković, najbolja učenica u svojoj generaciji u OŠ „Vuk Karadžić“ kaže da je ova titula nagrada za trud i rad koje je uložila na takmičenjima i tokom školovanja:

Veoma sam srećna, ali s obzirom na to koliko sam vredno radila i trudila sam se, to sam i očekivala. Učestvovala sam na takmičenjima iz srpskog, odbojke i robotike – kaže Ana, koja je od 1. septembra đak Gimnazije „Dušan Vasiljev“. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!