INFO Servis

PRAZNIK ZA MATEMATIČARE!

650eb8cf41416ccd78d5900a0a65c888

PRAZNIK MATEMATIKE U NOVOM SADU

Na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu, u petak i u subotu održava se manifestacija „Dani matematike u Novom Sadu“. Organizatori manifestacije su PMF, Društvo matematičara Novog Sada i Srpsko naučno matematičko društvo, a cilj je pre svega promocija matematike kao i druženje i međusobno povezivanje matematicara, od učenika srednjih škola do profesora u školama i na univerzitetu.

Manifestacija počinje u petak, 9. decembra u 9.30, otvaranjem izložbe postera po nazivom „Matematika kroz vekove“ u holu ispred Amfiteatra 1 PMF.

Od 10 do 14 časova održava se Simpozijum „Savremeni problemi matematike“, sa pet zanimljivih preglednih predavanja, koja će dati sliku o najaktuelnijim problemima matematike kojima se bave naučnici sa Departmana za matematiku i informatiku. Predavanja su koncipirana tako da ih mogu pratiti i ne-eksperti tih oblasti, profesori i saradnici sa Univerziteta, profesori gimnazija i srednjih škola, ali i učenici završnih razreda gimnazija.

U petak u 18.00 počinje novi ciklus rada Seminara za Istoriju matematike. Ideja je da se sastanci seminara održavanju jednom mesečno, uvek u drugoj srednjoj školi/gimnaziji. Prvi sastanak ce biti u gimnaziji „Isidora Sekulic“. Posle predavanja pod nazivom „Matematika i tajna lepote“, učenici Srednje mašinske škole će izvesti predstavu „Matematika ili stvarnost“.

Na sajtu DMNS, www.dmns.edu.rs možete naći i dodatne informacije o manifestaciji.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!