INFO Servis

Počeo 20. Festival narodnih orkestara

Večeras je u dvorištu Muzeja otvoren jubilarni 20. Festival narodnih orkestara, koji organizuje Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“. U okviru četvorodnevnog programa predstaviće se orkestri i solisti iz naše zemlje, Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Rumunije. Koncerti u petak i nedelju počinju u 20:30, a u subotu u 18 časova. 

FENOK je tokom dvadeset godina postojanja obogaćen i nekim novim formama i muzičkim žanrovima, a za dve decenije festivala nastupilo je više od 120 ansambala, pre svega iz zemalja iz okruženja, ali i nekih daljih, kaže Zoran Petrović, direktor „Gusala“:

Ovaj izvanredan festival je tokom godina pokazao svoju vitalnost i izdržljivost. Ove godine, bez obzira na to što je izostala podrška na nacionalnim i pokrajinskim konkursima, uspeli smo da ga organizujemo. Program će i ovog puta biti interesantan i raznovrstan, a nastupiće gosti iz Crne Gore, Bugarske, Bosne i Hercegovine i Rumunije – rekao je Petrović. 

Jubilarni FENOK otvorio je predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan, koji je istakao da su ovakve manifestacije važne za promociju Kikinde:

I ADZNM „Gusle“ i ovaj festival imaju dugu tradiciju. Drago nam je da možemo da ugostimo sve ljubitelje muzike i očuvanja tradicije. Imaćemo priliku da vidimo veliki broj gostiju koji će nastupiti a i već se vidi da će manifestaciji biti dobro posećena. Trudimo se da sugrađanima pružimo što više ovakvih lepih kulturnih dešavanja kako bismo upotpunili naše „Kikindsko leto“ -rekao je Bogdan i dodao da će lokalna samouprava i dalje podržavati ADZNM „Gusle“ i ovakve manifestacije. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!