INFO Servis

Petoro Kikinđana putuje u Split na Sportske igre mladih

 

Ivana Mršić, Stefan Šibul, Mia Gavranov i Matija Đurđev

Petoro Kikinđana koji su osvojili medalje na republičkom prvenstvu Sportskih igara mladih putuju na regionalno nadmetanje u Splitu gde će se takmičiti sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. 

Na državnom finalu održanom sredinom jula u Beogradu učestvovalo je preko 1.000 dece koja su se takmičila u šahu, stonom tenisu, fudbalu, rukometu, odbojci, tenisu, basketu i igri Između dve vatre. Naši mladi sugrađani briljirali su u individualnim sportovima i osvojili jednu zlatnu, tri srebrne i jednu bronzanu medalju. Marijana Bilić bila je najbolja u šahu, u kategoriji devojčica rođenih između 2002. i 2006. godine, u istoj starosnoj kategoriji Ivana Mršić bila je druga u stonom tenisu, Mia Gavranov i Stefan Šibul okitili su se srebrom u tenisu, a Matija Đurđev osvojio je bronzu u stonom tenisu. Njih petoro predstavljaće naš grad narednih dana na takmičenju u Splitu.

Petnaestogodišnjoj Ivani Mršić, koja se šest godina bavi stonim tenisom, nije prvi put da putuje na ovo takmičenje:

Prošle godine sam bila prva i u Beogradu i u Splitu i nadam se da ću i ove godine uspeti tamo da osvojim neko od prva tri mesta – rekla je Ivana.

Mladi teniser Stefan Šibul, koji pohađa OŠ „Sveti Sava“ prvi put je izborio učešće na ovo takmičenje:

– Veoma teško sam se borio da ostvarim taj cilj da idem prvo u Beograd, a tamo su stvarno bili teški mečevi, vrlo sam zadovoljan svojim uspehom i nadam se da ću u Splitu osvojiti zlatnu medalju – rekao je trinaestogodišnji Stefan.

Jelena Krvopić, korodinator Sportskih igara mladih u Kikindi rekla je da su mladi spotisti već pobednici jer su najbolji među najboljima i da je posle ljute borbe ovaj odlazak na regionalni nivo takmičenja njihova nagrada. Ona je istakla da je na gradskom nivou ovog takmičenja u jednom danu prošlo više od 5.000 dece i da bi sve bilo nemoguće organizovati bez velike pomoći lokalne samouprave. Kikinda je već drugu godinu zaredom prepoznata kao grad koji najbolje organizuje ovo takmičenje.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!