INFO Servis

Otvorena izložba “Pogled u budućnost“ Udruženja “Krila anđela“: Da se pronađe svetlo u budućnosti

U Galeriji Kulturnog centra Kikinda otvorena je izložba “Pogled u budućnost“, u organizaciji kikindskog Kulturnog centra i Udruženja građana “Krila anđela“ iz Novih Kozaraca.

Posetioci imaju priliku da pogledaju 42 umetnička rada likovnih stručnjaka iz cele Srbije koji su stvarali tokom protekle godine u okviru konkursa “Pogled u budućnost“: 

Udruženje građana “Krila anđela“ u okviru projekta očuvanja srpskog nacionalnog identiteta, sa ovom izložbom “Pogled u budućnost“ tražimo svetlo u budućnosti. Ovim tražimo poglede na bolju, lepšu i srećniju budućnost. Izložbom koja je postavljena umetnici svojim promišljanjem iznose svoj izraz i oslikavanje na platnu želeći da iznesu sebe i svoju slobodu u slikanju. Na izložbi se nalaze 42 rada, koji su nastali tokom protekle godine na konkursu “Pogled u budućnost“. S obzirom na epidemijsku situaciju, likovni umetnici nisu učestvovali na koloniji već su nam radove poštom poslili na našu adresu. Učestvovali su umetnici iz cele Srbije, a prva tri mesta nagradili smo novčanim nagradama, a radove je ocenjivao žiri sačinjen od sedam eminentnih likovnih stručnjaka – istakao je predsednik Skupštine Udruženja “Krila anđela“, Milan Reljić.

Grad Kikinda nastaviće da ulaže u kulturu i u talente,  a u narednom periodu trebalo bi da bude opredeljno i više sredstava za umetnost u našem gradu – poručio je prilikom svečanog otvaranja izložbe, gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač.

-Grad kikinda odavno je prepoznatljiv po kulturnim dešavanjima, manifestacijama, ali i velikim brojem talentovanih umetnika koji na razne načine pokazuju veliku sklonost ka umetnosti. Dugujemo veliku zahvalnost udruženju građana “Krila anđela“, porodici Milana Reljića, koja je istrajala u nastojanjima u prethodnih nekoliko godina da nekoliko desetina puta okupi veliki broj umetnika, talenata, a izuzetno vredna umetnička dela predstavi kao što je sada to uradila u Kulturnom centru, tako da će i naši sugrađani biti u prilici da pogledaju izložbu. Grad kikinda će i dalje da ulaže u kulturu i suguran sam da ćemo u narednom periodu ulagati još više sredstava za ovakva dešavanja, ali i za sve mlade i talentovane umetnike, kako bi ih podržali u onome što rade – dodao je gradonačelnik Lukač.

Izložba je otvorena d0 ponedeljka, 17. maja, u galeriji kikindskog Kulturnog centra.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!