INFO Servis

OŠ „Jovan Popović“ obeležila 71 godinu postojanja

Danas je, na dan rođenja književnika čije ime nosi, u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ obeležen Dan ove obrazovne ustanove i 71 godina postojanja. Dan škole zbog epidemiološke situacije obeležen je skromno, uz poštovanje svih mera koje su na snazi, kroz radionice na temu „Misli zdravo, živi zdravo“.  

Dan Osnovne škole „Jovan Popović“ i 71. godišnjica postojanja obeleženi su danas kroz radionice na temu „Misli zdravo, živi zdravo“.  Direktorica ove obrazovne ustanove, Jelena Krvopić kaže da je ovaj važan datum datum za ovu obrazovnu ustanovu obeležen vrlo skromno, u skladu sa trenutnom situacijom:

Želeli smo da ispoštujemo sve mere koje su na snazi, ali da učenici ipak osete prazničnu atmosferu na današnji dan. Odlučili smo se za radionice na temu „Misli zdravo, živi zdravo“. To što se svakodnevno susrećemo sa lošim vestima utiče kako na sve nas tako i na decu. Iz tog razloga smo želeli da kod dece probudimo odgovornost prema zdravlju i da ukažemo na neke lepe stvari i misli, jer kada je čovek raspoložen i srećan odatle proizilazi i fizičko zdravlje – rekla je Krvopić. 

Obeležavanju Dana škole „Jovan Popović“ prisustvovala je i članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje Milena Živkov:

I OŠ „Jovan Popović“, kao i ostale škole, opredelila se za malo drugačiji vid obeležavanja Dana ustanove, zbog epidemiološke situacije. Zadovoljstvo je družiti se sa decom i videti šta su to njihovi učitelji i nastavnici pripremili kako bi obeležili ovaj važan datum. Čestitam svim učenicima i zaposlenima Dan škole  -rekla je Živkov. 

Osnovnu školu „Jovan Popović trenutno pohađa 297 učenika. 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!