INFO Servis, Sport

One su budućnost ženske košarke u Kikindi: Košarkašice SO ŽKK pobedom okončale prvenstvo

Utakmicom zaostalog 10. kola Prve regionalne ženske košarkaške lige – sever, košarkašice SO ŽKK pobedom su završile prvenstvo. Kikinđanke su slavile protiv “Sloge“ iz Plandišta sa 85:60 i tako još jednom potvrdile kvalitet koji poseduju, uprkos činjenici da su najmlađa ekipa pred kojom je tek lepa budućnost. “Slogi“ je pripala prva četvrtina sa 18:17, da bi u drugoj Kikinđanke potpunom dominacijom slavile sa 30:10.

 

U trećoj četvrtini nastavljena je dobra igra domaćih koja je rezultirala sa 25:16, da bi u poslednjoj četvrtini gošće slavile sa blagom prednošću od 16:13. Pobeda za kraj prvenstva obradovala je i predsednicu kluba, Mirjanu Milanović, koja je istakla da su devojke stekle određeno iskustvo koje će moći da primene naredne sezone:

Devojke su ostvarile pobedu za sam kraj prvenstva. Naše košarkašice su sjajno odigrale poslednju utakmicu u ovom prvenstvu. Velika pomoć stigla je od Nade Radanović, uz nju su i ostale devojke pokazale odličnu igru i zapečatile prvenstvo pobedom. Nas sada očekuje kratak odmor, a potom organizacija našeg turnira krajem maja. Mi smo prvenstvo završili na devetom mestu, mogu samo da budem ponosna na svoje devojke koje su pokazale da mogu da igraju protiv jakih rivala, pa čak i da ostvare pobedu protiv ekipa koje su znatno kvalitetnije u ovom trenutku. Na nama je da nastavimo vredno da treniramo, da se pripremamo za sve ono što nas čeka i rezultat će sam doći na svoje mesto – istakla je Milanovićeva.

Kikindske košarkašice sada odlaze na zasluženi odmor.

Foto: CVIX studio

Pratite nas FB
error: Content is protected !!