Održana Sednica Gradskog veća u Mokrinu: Radi se na rešavanju problema divlje deponije i pijaće vode

Nastavlja se praksa održavanja sednica Gradskog veća, uz prisustvo funkcionera, članova Gradskog veća i sekretara, u seoskim mesnim zajednicama, te je tako danas, 102. Sednica Gradskog veća održana u Mokrinu. Kao najvažniji problemi ovog mesta, izdvojeni su komunalna infrastruktura, putevi i trotoari, zatim sanacija krova Doma kulture, završetak radova na mesnom trgu, unapređenje uslova u vrtiću i školi, izgradnja sportskog centra, a onda i izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode i najvažnije od svega, uklanjanje divlje deponije.

Pored predstavnika Saveta Mesne zajednice, udruženja i drugih institucija, ovoj Sednici Gradskog veća, prisustvovao je i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač koji je istakao da je za svaku mesnu zajednicu, od velikog značaja da se jedna od sednica Gradskog veća održi zajedno sa Savetom Mesne zajednice:

Siguran sam da ćemo nakon ovog sastanka zajedničkim snagama uspeti da rešimo ove probleme. Pre svega je potrebno da Savet Mesne zajednice odredi prioritete koje ćemo zajedno da projektujemo, a za one koji su projektovani, potrebno je da pronađemo način finansiranja i da ih realizujemo. U Mokrinu je situacija drugačija nego od pre jedne decenije, konkretno polazeći od manifestacija, podrške za manifestacije, održavanja koncerata, kao i ulaganja u sport i kulturu koji su naravno najznačajniji za decu, a i promena samog života u ovom selu. Napredak je neizbežan, jer ćemo zajednički realizovati sve zacrtane projekte.– rekao je Lukač.

Različite su potrebe sela opštine Kikinda, ali ono što se uglavnom ponavlja kao problem jesu objekti koje koristi Mesna zajednica:

Radi se o domovima kulture u kojima je najveći problem sanacija krovova koji prokišnjavaju. Zatim, problem su takođe putevi, trotoari, parking mesta. Naravno, za sve te intervencije potrebna su velika sredstva za ulaganje, ali mi u skladu sa sredstvima sa kojima raspolažemo, rešavamo te probleme.– istakao je Ljuban Sredić, član Gradskog veća zadužen za poljoprivredu i mesne zajednice.

U dogovoru sa nadležnim Sekreterijatom biće rešen problem odlaganja kabastog i tečnog otpada na divljoj deponiji, koji je na sastanku iznet kao jedan od najvećih problema u Mokrinu, istakao je Dejan Ivanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Mokrin:

Taj problem bi trebao biti rešen ili organizovanjem tribina ili deljenjem promotivnog materijala kako bismo edukovali građane o odlaganju tog otpada. Ono što se zaista izdvaja kao prioritet u Mokrinu jeste sportski teren zajedno sa sportskim centrom koji će mladim Mokrinčanima omogućiti da više vremena provode napolju i budu odvojeni od računara, mobilnih telefona i društvenih mreža.– dodao je Ivanović.

error: Content is protected !!