INFO Servis

Odluka Gradskog veća: Mera smanjenja cene zakupa za ugostitelje i dalje ostaje na snazi

S obzirom da je 31. marta ove godine istekla važnost Zaključka Gradskog veća broj II – 06 – 44 / 2020 od 14. decembra 2020. godine kojim je smanjena zakupnina za poslovni prostor u kome se obavlja ugostiteljska delatnost na teritoriji Grada Кikinde za 30 odsto, koja je određena Odlukom o utvrđivanju cene zakupa za poslovni prostor Grada Кikinde, a kako su republičke i gradske protivepidemijske mere ograničavale ili privremeno obustavljale rad ugostitelja u prethodnih nekoliko meseci, u cilju očuvanja navedene delatnosti Gradsko veće Grada kikinde donelo je Zaključak kojim mera smanjenja cene zakupa i dalje ostaje na snazi i to najmanje do 30. juna ove godine.

To je jedan od načina kojim Grad Кikinda daje podršku ugostiteljima da u ograničavajućim uslovima privređivanja mogu da opstanu, da nastave da održivo posluju, a koja je na snazi od 15. jula prošle godine. Gradsko veće je takođe donelo odluku kojom će oni koji zauzimaju javne površine radi postavljanja letnjih bašti i u narednih mesec dana biti oslobođaeni plaćanja te naknade.

Gradsko veće Grada Кikinda predlaže vlasnicima privatnog poslovnog prostora za iznajmljivanje koji ga iznajmljuju ugostiteljima da primene istu podsticajnu meru i da u cilju očuvanja ugostiteljske delatnosti smanje cenu zakupa.

Podsećamo da je mera smanjenja cene zakupa poslovnog prostora u vlasnišptvu Grada Кikinde za turističke agencije i dalje na snazi do 30. juna, kako bi i ovaj sektor usluga, koji je uz ugostiteljstvo najugroženiji, i uz podršku državnih mera, mogao da opstane do normalizacije prilika – navodi se u saopštenju Gradske uprave. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!