Odbojkaški kamp „Moj prvi smeč“ okupio dečake iz cele Srbije

U okviru projekta Odbojkaškog saveza Srbije “Odbojka zove, moj prvi smeč”, u hali Sportskog centra “Jezero” u toku je odbojkaški kamp, koji je okupio dečake iz cele zemlje. Cilj projekta je popularizacija i omasovljenje muške odbojke, organizovanjem besplatnih škola odbojke za dečake. 

Projekat “Odbojka zove, moj prvi smeč” je jedinstven u državi, jer u njemu učestvuju uglavnom deca iz manjih sredina, gde odbojka nije mnogo zastupljena kao sport.  Ovogodišnji kamp u Kikindi okupio je dečake iz Turije, Kleka, Zrenjanina, Paraćina, Lebana, Medveđe, Leskovca, Pukovca i drugih mesta:

Za ove četiri sezone, projekat je obuhvatio preko 3 i po hiljade dečaka iz 56 gradova iz cele Srbije. Osim što je sve besplatno, benefit kampa je i to što se radi testiranje svakog deteta i na taj način dobijamo informacije o stečenim anomalijama. Na osnovu rezultata, pravimo trenažni proces i korektivne vežbe, a cilj nam je da ta deca što duže ostanu u ovom sportu – objasnio je Zoran Olajić, menadžer i koordinator projekta „Moj prvi smeč“. 

Kampovi i besplatne škole odbojke namenjeni su isključivo dečacima, jer je primećeno da se poslednjih godina u muškim odbojkaškim klubovima slabije radilo sa mlađim kategorijama. Učesnike kampa posetili su danas gradonačelnik Nikola Lukač, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Dragan Pecarski i Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde:

To što su neka deca učestvovala sva tri puta, koliko je kamp bio u našem gradu, dokazuje da je Kikinda dobar domaćin, da gosti odavde odu puni dobrih utisaka i da požele da se vrate. U našem gradu su jako dobri uslovi za bavljenje sportom, a organizacijom ovog kampa smo još jednom opravdali poverenje koje nam je ukazano. Grad će i dalje ulagati u sport i sportsku infrastrukturu i podržavati organizaciju ovakvih kampova – rekao je gradonačelnik. 

 

error: Content is protected !!