INFO Servis

Novi zakoni o turizmu i ugostiteljstvu stupili na snagu 1. jula

Zakoni o turizmu i ugostiteljstvu u potpunosti su stupili na snagu 1. jula, te su svi vlasnici ugostiteljskih objekata i smeštajnih kapaciteta bili u obavezi da usklade svoje poslovanje sa ovim zakonima. 

Kategorizaciju objekata nakon isteka roka od 3 godine, kod onih koji su već kategorizovani, vlasnici smeštajnih kapaciteta rade kod nadležnih institucija gde su radili i prethodni put (Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija ili lokalna samouprava), a vlasnici smeštajnih kapaciteta koji tek planiraju da se kategorizuju, obaveštenja o tome mogu dobiti na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija ili u Odseku za poslove razvoja grada Kikinde, u Gradskoj upravi, kancelarije broj 88 i 89.

Zakonske odredbe predviđaju i kazne kako za vlasnike ugostiteljskih objekata i smeštajnih kapaciteta, tako i za lokalne samouprave ukoliko se utvrdi da nisu sproveli odredbe zakona koje su bili obavezni da sprovedu.

Zainteresovani mogu u elektronskom obliku dobiti zakone o turizmu i ugostiteljstvu kao i Uredbe i Obaveštenja koja Odsek za poslove razvoja grada bude primao od nadležnih institucija. Zahtev je potrebno poslati na mail adresu: [email protected] 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!