INFO Servis, Sport

Novi trener OFK “Kikinde“: Nenad Kovačević vodiće klub sa Gradskog stadiona

Novi trener OFK “Kikinde“ je Nenad Kovačević Piksi, nekadašnji kapiten beogradske “Crvene zvezde“, internacionalac i nekadašnji reprezentativac Srbije. Nakon vođenja u nekoliko srpskoligaških klubova, rada u inostranstvu, Kovačević je prihvatio ponudu uprave kikindskog kluba i došao na Gradski stadion:

-Danas sam tek doputovao i iskren da budem, nisam ni sanjao da ću sedeti sada ovde na Gradskom stadionu u Kikindi, ali to ne znači da je to nešto loše, već  se okolnosti nisu namestile. Moj prijatelj me je ubedio da je ovo jedna dobra i zdrava priča, što se i vidi, u to sam se uverio, a sada sam i fizički tu i vidim da ova priča ima budućnost što me je najviše i privuklo da dođem u Kikindu. Ambicije su uvek u fudbalu prioritet, ovo je novi klub u ovoj ligi tako da je normalno da imamo ambicije da postanemo stabilan srpskoligaš, da imamo nešto prepoznatljivo što ćemo pokazati na terenu, ja se nadam da ću uspeti u tome sa svojim ljudima. Ono što je najbitnije i što sam odmah video jeste da su uslovi za rad veoma dobri i to me jako raduje. Odmah ću gledati da se uklopim, da upoznam ekipu, tako da ostajem u Kikindi – kaže novi trener Kikinde, Nenad Kovačević.

Kovačević je pre Kikinde vodio klubove u Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Sopotu, potom je završio određene trenerske  licence neophodne za nesmetano vođenje kikindskog kluba:

Doveli smo Nenada Kovačevića, poznato fudbalsko ime u Srbiji, kao igrač je ponikao u Kraljevu, potom igrao u Crvenoj zvezdi, igrao u Azerbejdžanu sa mnom godinu dana, nedavno je počeo da se bavi trenerskim poslom i želim mu svu sreću da koliko je bio dobar fudbaler, isto tako dobro vodi naš tim i želimo mu veliki dobrodošlicu na Gradski stadion – poručio je sportski direktor kikindskog kluba, Miloš Zečević.

OFK “Kikinda“ ove sezone nastupaće u Srpskoj ligi – Vojvodina, trećem fudbalskom rangu u Srbiji.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!