Nedelja istraživača od 26. do 29. septembra: Zanimljiv program na više lokacija

Centar za stručno usavršavanje Kikinda, u saradnji sa Centrom za promociju nauke, po sedmi put će, od 26. do 29. septembra organizovati Nedelju istraživača. I ove godine pripremljen je ineteresantan program za sve uzraste. Svi sadržaji su besplatni za sve posetioce. Evropska noć istraživača je postala prepoznatljiva aktivnost u Centru za stručno usavršavanje, a njen cilj je popularizacija nauke i učenje kroz zabavu:

-Program počinje danas u Muzeju Tera, gde će biti organizovan zanimljiv kviz i šetnja kroz ovu ustanovu, koje je pripremio naš saradnik Miroslav Grujić. Sutra organizujemo edukativnu šetnju „Putovanje kroz vreme, polazna tačka je Centar za stručno usavršavanje, a svi zainteresovani će imati priliku da se bolje upoznaju sa istorijom našeg grada. U četvrtak nas u prepodnevnim satima u Muzeju očekuje „Zabavna arheologija“, a zanimljiva je i aktivnost „Nebeska ludaja“, namenjena najmlađima. Evropska noć istraživača je u petak, za kad smo pripremili tri aktivnosti, koje će biti realizovane na više lokacija, a obuhvatiće više naučnih oblasti, među kojima su fizika, hemija, istorija, geografija, matematika i druge -kaže Gordana Trnić Iličić, koordinatorka programa. 

Centar za stručno usavršavanje je za realizaciju ovog projekta dobio finansijsku pomoć od Centra za promociju nauke, u iznosu od 126 hiljada dinara. Evropska noć istraživača se u Srbiji organizuje već 14 godina, a u našem gradu sedam. 

 

error: Content is protected !!