„Narandžasto pleme“ treći put prvak Srbije

Ženska ekipa američkog fleg fudbala “Orange tribe“ iz Kikinde po treći put osvojila je šampionsku titulu prvaka Srbije. Članice “Narandžastog plemena“ uspele su da pobede na sva tri održana turnira i osvoje prvo mesto u ženskoj fleg ligi Srbije, tako da su pored pehara iz 2019. i 2022. godine dodale i treći koji ih je svrstao u red najboljih ekipa u našoj zemlji. 

Kikindska ekipa ima desetak članica:

-Entuzijazam ovih devojaka mi je facinantan, ljubav prema sportu i način na koji mu se posvećuju daje mi vetar u leđa da i ja napredujem i stečeno znanje prenesem njima, a one to uzvrate odličnim igrama na terenu i osvojenim šampionskim titulama – rekao je predsednik kluba i trener, Branislav Fekete.

Pored velike ljubavi prema fleg fudbalu, vrsti američkog fudbala, potreban je i naporan rad uz konstantno povećanje kapaciteta i podizanja forme na viši nivo:

Redovno treniramo, gledamo snimke sa utakmica, trenirali smo zajedno sa muškarcima kako bismo se pripremile za jače timove i mislim da smo baš dobro radile, menjali smo taktiku, svi su uspoštovali svoje zadatke i na kraju nam se to isplatilo – dodala je Jelena Fekete.

Kikindske šampionke posetili su gradonačenik Kikinde, Nikola Lukač i Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu:

Kikinda je ponosna na ove devojke i njihove trenere, na prikazanoj ljubavi, radu i marljivosti do sada, što je rezultiralo da su najbolji klub u Srbiji, već tri puta osvajajući šampionsku titulu. Uvek ćemo podržati rad kluba, da se treninzi i forma podignu na viši nivo i da u narednim godinama postižu još bolje rezultate i dalje čuvajući mesto u samom vrhu tabele – poručio je gradonačelnik.

error: Content is protected !!