Mokrin: Sanacija ulice Ivana Milutinovića i sanitarnog čvora u OŠ „Vasa Stajić“

U Mokrinu su u toku radovi na rekonstrukciji dela ulice Ivana Milutinovića, na sanaciji sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi „Vasa Stajić“ i na izradi novog platoa ispred Mesne zajednice. Lokalna samouprava za ove radove izdvojila je oko 10 miliona dinara.

 

Radove u Mokrinu danas je obišao gradonačelnik Kikinde Pavle Markov koji je tom prilikom istakao neophodnost sanacije dela ulice Ivana Milutinovića, kao i sanitarnog čvora u osnovnoj školi.

Deo ulice koji se radi bio je u katastrofalnom stanju. Ulica je bila pod blatom i neuslovna za korišćenje. Radovi su negde na polovini, uskoro je planirano i asfaltiranje čime će ulica Ivana Milutinovića i biti završena. Ispred Mesne zajednice radi se i novi plato, a završetkom i tih radova će i sam centar mesta dobiti lepši izgled – rekao je Markov.

Predsednik Mesne zajednice Mokrin Goran Dumitrov zahvalio je gradonačelniku Markovu što je ispoštovao zahteve mesnih zajednica, i što je izdvojeno dosta više sredstava nego prethodnih godina. Dumitrov je rekao da je veoma važno da se asfaltiraju sve ulice, i izrazio nadu da će uskoro uz pomoć i podršku Gradske uprave biti završene i ulice Arsenija Čarnojevića i Železnički novi red.

U mokrinskoj osnovnoj školi u toku je celokupna sanacija mokrog čvora. Stolarski i keramičarski radovi obavljaju se u kasnim večernjim časovima kako bi nastava mogla nesmetano da se odvija. Direktor OŠ „Vasa Stajić“ Nenad Kihas kaže da se radovi obavljaju planiranim tokom i da toaleti u ovoj školi polako dobijaju novi izgled.

Lepo je što je Grad uvideo probleme naše škole i uložio sredstva za sanaciju toaleta koji su bili dotrajali i zapušteni. U protekle dve godine lokalna samouprava izdvojila  je sredstva i za sređivanje fasade i za nabavku velikog broja novih nastavnih sredstava – rekao je direktor Kihas.

Osnovna škola „Vasa Stajić“ konkurisala je zajedno sa Mesnom zajednicom Mokrin za sredstva za novu stolariju, zamenu prozora i vrata na svim učionicama u zgradi. Mokrinsku školu pohađa 456 učenika u redovnoj nastavi od prvog do osmog razreda,  i 70 učenika u okviru projekta osnovnog obrazovanja odraslih „Druga šansa“.

Za rekonstrukciju dela ulice Ivana Milutinovića, sanaciju satinarnog čvora u osnovnoj školi i izradu novog platoa ispred Varoške kuće Gradska uprava izdvojila je sredstva u iznosu od oko 10 miliona dinara.

U Mokrinu su u toku i radovi na Obradovićevoj bari za koje je izdvojeno 3,5 miliona dinara. Sredstva su dobijena preko konkursa, a veliki doprinos je dala i Kancelarija za mesne zajednice uz podršku Gradske uprave.

 

error: Content is protected !!