INFO Servis

KUD „Marija Bursać“ iz Velikog Sela obeležilo 26 godina postojanja

Celovečernjim koncertom u bioskopskoj sali, Kulturno-umetničko društvo „Marija Bursać“ iz Banatskog Velikog Sela obeležilo je 26 godina rada i postojanja. Društvo trenutno ima 117 članova, četiri igračke sekcije, tri pevačke grupe, veterane i orkestar.

Goran Šormaz, predsednik KUD „Marija Bursać“ kaže da je za 26 godina postojanja ovo društvo održalo mnogo koncerata na gostovanju i u svom mestu:

Osim putovanja i nastupa, redovno organizujemo i različita druženja. Svako veče organizujemo igre koje su zanimljive deci, družimo se, za Uskrs smo imali radionice farbanje jaja. Svi smo zajedno i lepo se družimo, najmlađi član ima 3, a najstariji 64 godine. Imamo veliku podršku Mesne zajednice i lokalne samouprave, bez kojih ne bismo mogli dda funkcionišemo -rekao je Šormaz. 

Događaju je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski, koja je rekla da je KUD „Marija Bursać“ svim posetiocima priredilo predivno veče:

Ponosni smo na sve što je dosad uradilo KUD „Marija Bursać“ iz Velikog Sela. Želimo im da traju još dugo i da i dalje čuvaju i neguju tradiciju folklora. Nedavno su osvojili tri nagrade na festivalu „Zlatni opanak“, što je za svaku pohvalu. Time su potvrdili da se godinama i decenijama u ovom selu igra kvalitetan folklor– rekla je Jakšić Kiurski.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!