INFO Servis

Kozarčani vas zovu na 19. Strongman Kup Evrope

Kup Evrope “Strongman“, takmičenje snagatora iz cele Evrope održaće se ove godine 24. jula u Novim Kozarcima na sportskom terenu “Sloboda“ od 19 sati. Biće ovo prilika da posetioci ponovo vide najjače ljude Evrope koji će se nadmetati u nekoliko disciplina.

Ove godine očekuje nas takmičenje u šest diciplina, radi se o veoma atraktivnim disciplinama, ali i o jednoj koju ne želim da otkrivam već da ostane tajna, samo ću da kažem da će se raditi o jednoj vrsti nošenja tereta. Tako ćemo organizovati takmičenje da bude veoma interesantno za publiku. Mi pravimo takmičene tako da publika uživa, a snagatori da pokažu šta znaju i koliko mogu. I pored ove pandemije, da e više nikada ne povrati, uspeli smo već da rezervišemo nekoliko mesta za evropske snagatore. Ove godine očekujemo snagatore iz Austrije Nemačke, Poljske, Slovačke, Češke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i naše zemlje. Ja će ubiti predstavnik Srbije i nadmetaću se sa najjačim ljudima, a posebno mi je drago što će među takmičarima sigurno biti četvorica koji se takmiče u Ligi šampiona sveta na kojoj se redovno takmiče istakao je predsednik bodibilding kluba “Sloboda“, Dragan Bogojević.

Takmičenje ovakvog tipa još uvek ne postoji u Srbiji, osim u Novim Kozarcima i to mora da se iskoristi na najbolji mogući način:

Ovo je zaista veliko takmičenje na koje dolaze najjači ljudi Evrope, a nekada i sveta. Ovakvu manifestaciju treba podržavati maksimalno, istrajati i pomoći ovim ljudima koji već 19. put uspešno organizuju ovo takmičenje. Za sledeću godinu najavljeno je obeleževanje jubilarne 20. manifestacije koju ćemo sigurno podržati kao i ove godine. Dragan Bogojević sebe predstavlja kao najjačeg dedu i to jeste tako pošto je takmičar koji se još uvek aktivno nadmeće u strongman disciplini i sigurno je najstariji u Evropi, ali verovatno i u svetu. Ova menisfatacija daleko je poznata, kako kod nas tako i u celoj Srbiji i od ogromnog je značaja održavanje– dodao je Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

Protekle godine organizatori su obeležili punoletstvo takmičenja, a naredne će prirediti pravi spektakl povodom dve decenije takmičenja:

Zaista se nadam da ćemo biti u prilici da napravimo veliki spektakl. Iskoristio bih priliku da zahvalim Gradu Kikindi, gradonačelniku i njegovom timu koji su pomogli da ova prelepa manifestacija jedinstvena na ovim prostorima ostane i u ovim teškim vremenima, tako da smo čak i prošle godine uz velike napore i veliku podršku  uspeli da održimo takmičenje uz silne probleme koji su postojali na graničnim prelazima, pa se nadam da ove godine tih problema neće biti. Zahvaljujem Mesnoj zajednici Novi Kozarci, kao i  našim sponzorima “Dijamantu“, odnosno “Kikindskom mlinu“, kao i kompaniji “Tisza automotive“. Očekujem da će se ove godine vratiti naša stara publika, tako da koristim priliku da pozovem  sve naše sugrađane, kao i sve građane Vojvodine da pogledaju takmičene uživo jer ovakvu manifestaciju mogu da pogledaju samo na Eurosportu preko tv-a – dodao je predsednik organizacionog odbora manifestacije, Ilija Drljić.

Najavi 19. manifestacije Strongman Kup Evrope prisustovali su Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika, kao i sekretar Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe, Jovan Popeskov. Po svemu sudeći, ovo leto biće veoma lepo uz brojne manifestacije koje su pripremili u Novim Kozarcima, a po načinu na koji su dočekali i ugostili novinare i predstavnike Gradske uprave, za sve posetioce može da se očekuje pravi spektakl krajem jula na sportskim terenima “Slobode“.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!