INFO Servis

Kikinda predstavila investicione potencijale preduzetnicima iz Mađarske

Danas je u Novom Bečeju održan poslovni forum, na kojem su predstavnici naše lokalne samouprave prezentovali investicione potencijale Kikinde predstavnicima Trgovinske i privredne komore iz Budimpešte. Pre dve godine, budimpeštanska Komora otvorila je Kancelariju u Novom Bečeju, koja je jedina van Mađarske. Oto Kišmarton, šef kabineta predsednika opštine Novi Bečej i koordinator Kancelarije budimpeštanske trgovinske i privredne komore, kaže da je cilj današnjeg poslovnog foruma da se prikažu mogućnosti saradnje između severnog Banata i Novog Bečeja:

Cilj je da prikažemo privrednu sliku Novog Bečeja i Kikinde, ali tu su danas i privrednici sa šire teritorije Vojvodine, kao i iz Doboja. Nakon ovog poslovnog foruma, u Kovinu ćemo imati i turistički forum, u cilju razvoja turističke saradnje. Učestvovaće i turističke organizacije iz Novog Bečeja i Kikinde, kao i južnog Banata. 

Gradonačelnik Nikola Lukač, kaže da je Kikinda danas predstavila svoje investicione potencijale i da su već neki konkretni koraci preduzeti u realizaciji određenih projekata, u okviru saradnje sa Trgovinskom i privrednom komorom iz Budimpešte: 

Ovo je prilika da pojedinci i firme iz Kikinde pronađu svoje mesto na tržištu Mađarske i Evropske unije. Nastojimo da, u saradnji sa Privrednom komorom iz Budimpešte, Kikindu predstavimo na najbolji način, pronađemo potencijalne investitore i konkretne projekte, sve u cilju stvaranja još boljih uslova za život i rad u Kikindi – rekao je Lukač. 

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!