INFO Servis

„Kikinda bez granica“: Posađene sadnice u krugu Migrantskog centra

U okviru realizacije projekta „Kikinda bez granica“ danas je u Migrantskom centru kod Kikinde organizovana akcija pošumljavanja. Učešće su, osim korisnika centra, uzeli i članovi izviđačkog odreda „Proka S. Plavi“ i UG „Dora“.

Projekat „Kikinda bez granica“ je pre nekoliko meseci pokrenuo Centar društvenih aktivnosti „Rod“, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice Republike Srbije i Saveznim ministarstvom pravosuđa i policije Švajcarske Konfederacije, sa ciljem jačanja i promovisanja tolerancije prema migrantima.

Aleksandra Momčilov, pi-ar CDA „Rod“, kaže da je današnja aktivnost ujedno i završnica realizacije tromesečnog projekta „Kikinda bez granica“.

Projekat je finansiran iz donatorskih sredstava koja su obezbeđena u okviru projekta „Podrška sistemu upravljanja migracijama“ u Republici Srbiji. U zajedničkoj sadnji sadnica u okviru Centra pomažu sami korisnici, odred izviđača „Proka S. Plavi“ i Udruženje građana „Dora“. Zahvaljujemo i kikindskoj Kancelariji za migrante i gospođi Tanji Barbulov, kao i mladim ljudima iz Komesarijata za izbeglice koji su angažovani u Centru i od velike su pomoći u realizaciji ovog projekta – rekla je Momčilov.

Predsednica UG „Dora“ iz Kikinde, Vesna Petković, kaže da je ovo udruženje aktivno u sličnim akcijama već deset godina.

Podržavamo ovu akciju i mislim da bi i ostala udruženja trebalo da uzmu učešće u ovakvim aktivnostima. Evidentno je da je pošumljavanje vrlo bitno i da nedostaje. „Dora“ neguje tradicije dobrovoljnog omladinskog rada i to nas održava– kaže Petković.

Članovi odreda izviđača „Proka S. Plavi“ takođe su sa zadovoljstvom prihvatili da učestvuju u realizaciji ovog projekta. Mlađi članovi bili su zaduženi za animiranje dece, tako što su im pokazali vezivanje čvorova, signalizaciju i igru memorije, dok su stariji izviđači učestvovali u sadnji.

 

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!