„Kalcedonija“ donirala opremu dodatnoj jedinici Intenzivne nege u crvenoj zoni Bolnice

Kompanija „Kalcedonija“ još jednom se pokazala kao društveno odgovorna, donirajući Opštoj bolnici u našem gradu aspirator i dve infuzione pumpe, za potrebe dodatne jedinice Intenzivne nege. Zbog nedostatka adekvatne opreme, uz povećani broj pacijenata zaraženih koronavirusom, Opšta bolnica se obratila lokalnoj samoupravi za pomoć u nabavci neophodnih aparata. Grad Kikinda je, kao i više puta do sada, naišao na razumevanje italijanske kompanije „Kalcedonija“, koja je u vrlo kratkom vremenskom periodu obezbedila neophodnu opremu.

Dr Mirko Stojisavljević podsetio je da je „Kalcedonija“ i pre dve godine donirala neophodnu opremu i istakao da je i ova donacija veoma značajna: 

Ovoga puta dobili smo jedan aspirator i dve infuzione pumpe, koji su nam bili veoma neophodni. Oni se sada koriste u crvenoj, odnosno kovid zoni, u jedinici intenzivnog lečenja – rekao je dr Mirko Stojisavljević, direktor Opšte bolnice. 

Načelnica Intenzivne nege, dr Smiljana Tomašev, objašnjava koliko su važni aparati koje je Bolnica dobila, i ističe da će ova oprema dosta olakšati rad:

Špric pumpe su automatizovani i digitalizovani aparati koji služe za vrlo precizno doziranje lekova, kod pacijenata sa najtežom kliničkom slikom. Aspirator je važan aparat jer služi za održavanje disajnih puteva, posebno kod pacijenata kod kojih je potrebna mehanička ventilacija. 

Adriano Zoni, direktor firme Gordon, koja u sklopu „Kalcedonija“ posluje u Srbiji, sa ponosom kaže da je ova kompanija deo lokalne zajednice u našem gradu: 

Kada god smo u mogućnosti, posebno u ovako teškim vremenima, važno nam je da damo svoj doprinos lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo -rekao je Zoni. 

 

Uručenju opreme prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je istakao da je „Kalcedonija“ primer društveno odgovorne firme, koja apsolutno razume potrebe Kikinde i njenih stanovnika: 

Ova donacija unaprediće rad Opšte bolnice. Vrednost je ovoga puta 365 hiljada dinara. U poslednjih godinu dana smo svi pokazali koliko smo i u ovim teškim vremenima, kad nas muka natera, možemo da budemo složni i odgovorni -kazao je Lukač, i pozvao i druge firme da unarednom periodu pomognu zdravstvene ustanove u gradu, onoliko koliko su u mogućnosti. 

error: Content is protected !!