INFO GRAD KIKINDA, 7. jun

Danas je sreda, 7. jun

 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, kontejneri će još danas biti postavljeni u Šošinoj i Ulici Sime Bajića u Nakovu, od danas do 9. juna u Grmečkoj i Ulici Slobode, a od petka, 9. do ponedeljka 12. juna 4 kontejnera biće postavljena u Glavnoj ulici. Naredne sedmice akcija će biti organizovana u Banatskom Velikom Selu. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, u petak, 9. juna, u periodu od 9.30 do 10.30 bez struje će biti Ulica Branka Radičevića, od Dositejeve do Vojvode Putnika, i neparna strana Dositejeve ulice, od Branka Radičevića do broja 33, a istog dana od 11 do 12 časova električnu energiju neće imati potrošači u sedećim ulicama: Koste Krnića, Veselina Kljajića, Ivana Milutinovića, od Pere Segedinca do Stevana Sremca, Stevana Sremca, od Ivana Milutinovića do Braće Arsenov, i Braće Arsenov. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva od tri redovne akcije dobrovoljnog davalaštva krvi u ovom mesecu biće održana u četvrtak, 8. juna u prostorijama Crvenog krsta, u periodu od 8.30 do 13 sati. 

ADZNM „Gusle“:

ADZNM „Gusle“ će danas u hali SC „Jezero“, sa početkom u 13.30 organizovati prvi „Mali maturantski ples“, uz koji će se učenici 4. razreda osnovnih škola oprostiti od svojih učitelja i učiteljica. 

Narodni muzej:

U sklopu pratećeg programa izložbe „U velikom formatu“, u novom galerijskom prostoru Muzeja danas sa početkom u 19 sati biće organizovan razgovor sa kustosom. Program je namenjen odrasloj publici. 

Mjuzikl gimnazijalaca u Pozorištu:

Učenici Gimnazije „Dušan Vasiljev“ danas sa početkom u 19 časova u Narodnom pozorištu izvesti muzičko – scensku predstavu pod nazivom „Gimnazijski vremeplov – remiks“. Talentovani gimnazijalci će kroz ovu predstavu provesti publiku kroz različita vremenska razdoblja i muzičke numere koje su obeležile svako od njih.

Istorijski arhiv: 

Istorijski arhiv Кikinda će u petak 9. juna, sa početkom u 18 časova, u svečanoj sali Muzeja  organizovati predavanje pod nazivom „Hronika nastajanja Vojvodine“, koje će održati Zoran Кnežev, publicista iz Novog Sada. Knežev će ovom prilikom promovisati neke od svojih knjiga iz bogatog bibliotečkog opusa. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u našem gradu u petak, 9. juna biće predstava „Oblaci – Dušan Vasiljev“. Početak je u 20 časova. 

Otvaranje kupališne sezone 17. juna:

Letnja sezona na otvorenim bezenima SC „Jezero“ počinje u subotu, 17. juna, u Кikindi i u Banatskom Velikom Selu, a ulaz će i ove godine, na dan otvaranja, biti besplatan. Cena dnevne ulaznice za odrasle je 300 dinara, a za decu 200 dinara. Kao i ranijih godina, građani će moći da kupe i sezonske karte sa 10, 25 ili 50 ulazaka. Cena kartice sa 10 ulazaka košta 2.000 dinara, sa 25 je 4.500 dinara, a sa 50 ulazaka kartica košta 7.500. Prodaja karata počela je danas, a akcija za plaćanje gotovinom traje do 14. juna, do kada možete dopunu od 50 ulazaka kupiti za samo 6.000 dinara.

Sport:

U trećem kolu Kupa Srbije, održanom u Novom Sadu, takmičari Streljačkog kluba „Kikinda“ osvojili su četiri medalje, jednu zlatnu, dve srebrne i bronzanu. U disciplini pištolj slobodnog izbora, Boris Mikluc je zauzeo prvo, Stefan Popaživanov drugo, a Goran Bulić treće mesto. Duško Petrov je osvojio srebrnu medalju u disciplini standardni pištolj. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa mestimičnom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 25 stepeni. 

Bioprognoza: 

Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima se savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Promenlјivo raspoloženje, pospanost i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodan je dodatan oprez učesnicima u saobraćaju.

#servis #lokal #vesti #kikinda

error: Content is protected !!